Bakan Fidan, IKBY Başkanı Ve Başbakanı’yla Görüştü

Bakan Fidan, IKBY Başkanı Ve Başbakanı’yla Görüştü
24.08.2023
A+
A-

Bakan Fidan, IKBY Başkanı Ve Başbakanı’yla Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3 gün sürecek  Irak ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) ziyaretleri sırasında Erbil’de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.

Görüşme ardından Bakan Fidan ve IKBY Başbakanı Barzani ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Fidan,  “Türkiye-Irak ilişkileri çok dinamik bir şekilde ilerlemekte. Bağdat ve Erbil’le Türkiye’nin ilişkileri her düzlemde bizim gündemimizde önemini korumakta.” dedi.

BHA HABER ICI 2023 08 24T140840.975

”Erbil Yönetimini PKK Terörünü Irak’tan Temizlemekte Kararlı Bulduk”

Görüşmede başta terörle mücadele olmak üzere enerji, ekonomi, ticaret gibi konuların ele alındığını aktaran Fidan, Erbil yönetiminin terörle mücadelede tutumuna yöenlik ise, “Gerek Bağdat yönetimini gerek Erbil yönetimini PKK terörünü Irak topraklarından temizlemekte oldukça kararlı bulduk. Bunun için de ayrıca memnunuz. Biz de elimizden gelen bütün desteği bu makamlara vereceğiz.” diye konuştu.

Bakan Fidan açıklamasında, “Bağdat ziyaretim sırasında gündemde çok yoğun konular vardı. Ekonomi konuları, kalkınma yolu projesi, terörle mücadele, su meselesi ve Irak’ın yeniden imarı gibi konuları ilgili makamlarla görüşme imkanımız oldu. Buna ilaveten Bağdat’ta hükümeti oluşturan siyasi parti yöneticileri ve liderliyle bir araya geldik.” ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber