Bafralılar İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu yemekte buluştu

Bafralılar İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu yemekte buluştu
20.06.2019
A+
A-

Bafralılar İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF’E) bağlı İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği İle İstanbul Bafraspor Kulübünün yemeğinde bir araya geldiler.İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF’e) bağlı İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği ile İstanbul Bafraspor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği yemek Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi Ertuğrul Gazi Parkında yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bafralılar İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu’na (BADEF) bağlı İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği İle İstanbul Bafraspor Kulübü’nün düzenlediği yemeğe onur konuğu olarak katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Süleyman Soylu, Bafra’nın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Annesinin ve eşinin Bafralı olduğunu kaydeden Soylu, “Bafra’nın bende ayrı bir önemi var. Annem ve eşim Bafralı. Çocukluğumun yazları Bafra’da geçiyordu. Onun için Bafra’nın benim için hayatımda da önemli bir yeri var. Bana öğrettikleri var. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin İnşallah. Böyle güzel bir akşamda bir arada olmaktan ayrıca çok mutluyum.” diye konuştu.

Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu güzel akşamda bir sofranın etrafında hep birlikte olmamız, şu gördüğüm manzara, belki de bizim karşı karşıya kalmış olduğumuz, memleketimizin de yıllardır karşı karşıya kaldığımız saldırılardan nasıl ayakta durduğumuzun en güzel örneğidir, özetidir. Bizi maddi zenginliklerimiz değil, manevi birlikteliğimiz ayakta tutar. Çünkü maddi zenginliklerimiz ellerimizden gidebilir. Bir gün zengin gördüğümüzü yarın farklı bir durumda görebiliriz. Ama inancımız, milliyetimiz, göreneklerimiz, medeniyetlerimiz bizleri ayakta tutar. İşte bir sofranın etrafında ezanı beklemek, bir gün boyunca neredeyse nefsimize kendimize bir muhasebe ortaya koymamız bu coğrafyada niçin ayakta kaldığımızın belki de en güzel ispatıdır.”

IMG 0983

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BAFRALILARA SELAM

Soylu, ayrıca Bafralılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın selamlarını iletti.

Bafralı hayırsever iş insanı , ASTAŞ HOLDİNG H.KayaAşcı ise yaptığı konuşmada, İstanbul’da, Bafralılar, Samsunlular hep birlikte oldukların altını çizerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Aşcı konuşmasında, “Bu gönül vererek yapılan işleri başarmak kolay değil. O nedenle siz kardeşlerimizi bir kez daha kutluyorum. Hemşehrilerimizin bir ve beraber olması bizleri gururlandırıyor. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz Samsunlular, Bafralılar büyük bir aileyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun Samsunlular, Bafralılar birbirlerine hem tutkun hem de düşkünlerdir. Bafralı bütün dernek başkanlarımız bu konuda büyük bir gayret ve istekle çalışmalarına devam ediyorlar.’’dedi.

İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Halil İbrahim Mete derneğin yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdikten sonra konuşmasında,’’ Bizim asıl hedefimiz İstanbul’da hemşerilerimize güzel hizmetler sunmaktır. Sosyal etkinlikler yaparak İstanbul’da Bafra ve Samsunumuzun sesini gür olarak duyurmaya çalışıyoruz. İstanbul Bafra Bayrampaşalılar Derneği olarak sosyal hayatın içinde aktif projeler üretmeye çalışıyoruz.
Biz Bafralı olarak Samsun sevdalısıyız. Memleketimize hizmet etmek bizim için bir onurdur.’’dedi.

İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Onursal Başkanı ve İstanbul Bafraspor Kulüp Başkanı İşadamı Aydın Dursun ise,’’Bafralılar ve Samsunlularla bir arada her zaman olmaya gayret ettim ve ömrümün sonuna kadar da gayret edeceğim. Ve bu dernek için üzerimize düşen her görevde hazır olduğumu belirtmek isterim, Her şey gelişen ve büyüyen Bafra,Samsuniçindir.’’dedi.

IMG 1277

İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu,’’ Bizler Bafra Dernekler Federasyonu olarak 16 dernekle ve İstanbul Bafraspor Kulübü ile İstanbul’da bir araya geldik. Bu birlikteliği bu derneklerimizin bir araya gelmesi ile oluşan federasyonumuzla sağladık. Bizler her ne kadar Bafralı olsak ta bütün ilçelerimizle birlikte Samsunluyuz ve Samsunlu olmaktan da büyük gurur duyuyoruz.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Bir önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. “Biz Samsunlular ülkenin ya da dünyanın neresinde olursak olalım güçlü bir hemşerilik bağı ile birbirimize bağlıyızdır. Gurbetteki hemşerilerimiz bizim için önemli bir güç kaynağı ve ayrılmaz parçamızdır.’’dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise Bafra ve Bölgesinde yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler aktardıktan sonra manevi bir hava içerisinde  programı düzenleyen İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu’na, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Halil İbrahim Mete ve yönetimine, İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Aydın Dursun ve yönetimine teşekkür ederim.

STK’lar içerisinde önemli bir konumu bulunan hemşeri derneklerimizin gerçekleştirdiği güzel programda bir aradayız. Bize bu güzel günü yaşatan Rabbime şükürler olsun. Sadece İstanbul’da değil çeşitli illerimizden bu anlamlı buluşmaya katılan hemşerilerimizle kucaklaşma fırsatı oluşturan bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.

Biz birlikte güçlüyüz. Onun için her zaman bu birlikteliği en iyi şekilde devam ettirmek zorundayız.’’

Programda bir konuşma yapan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu,’’ Böyle güzel bir akşamda bir arada olmaktan çok mutluyum. Bizleri bir araya getirip birlik ve beraberliğimizi sağlayan İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF’e) bağlı İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği ile İstanbul Bafraspor Kulübü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki kalplerimize huzur taşıyan bu kutlu günlerin maneviyatı ve hep bir ağızdan ettiğimiz dualar; insanlığın kalbine rahmet, coğrafyamıza sükünet, ülkemize de bereket getirecek bir vesile olacaktır.’’dedi.

IMG 1306

Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ,’’ İlk başta İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF’) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Halil İbrahim Mete ile İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Aydın Dursun yönetimlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Gerçekten İstanbul’da Samsunlu ve Bafralı hemşerilerimizin bir çok farklı noktada görev aldıkları yerler var. Gerçekten çok güzel birlik ve beraberlikler var.Bu birlik ve beraberlikleri devam ettirelim. Rabbim inşallah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. ‘’dedi.

YılportSamsunspor Kulüp Başkanı İsmail Uyanık yaptığı konuşmada,’’İnşallah bir dahaki sene şampiyonluğumuz burada kutlarız. Bu anlamlı programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Samsunlu Sanayiciler ve Yöneticiler Derneği Kurucu Başkanı Kemal Sümer yetkililere anlamlı hediye takdiminde bulundu.

İftar yemeğine çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber