Atakum Belediyesi’nden 10 bin metrekarelik rekreasyon alanı

Atakum Belediyesi’nden 10 bin metrekarelik rekreasyon alanı
13.12.2022
A+
A-

Hayatını doğayı koruma çalışmalarını adayan TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adının verildiği 10 bin metrekarelik rekreasyon alanı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Yürüyüş, spor alanları ve oyun parkları ile her yaştan vatandaşa hizmet verecek Hayrettin Karaca Rekreasyon Alanı’nın açılış törenine Atakum Belediye Başkanı Av.Cemil Deveci, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala, ÇED ve Çevre Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Mesut Yılmaz, TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, TEMA Vakfı Atakum İlçe Temsilcisi Habib Alan, TEMA Vakfı Bafra İlçe Sorumlusu Süleyman Özata, TEMA Vakfı İlkadım İlçe Sorumlusu Derya Keleş Korkmaz, TEMA Vakfı Canik İlçe Sorumlusu Özgür Ermiş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış törenine öğretmenleriyle hazırladıkları pankartlarla katılan öğrenciler söyledikleri doğa şarkıları ile Toprak Dede Hayrettin Karaca’yı andılar.

“GÖNÜLLÜ SAYIMIZ 1 MİLYONU AŞTI”

Törenin açılış konuşmasını yapan TEMA Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, “Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede Ali Nihat Gökyiğit,1992 yılında TEMA’yı kurmuşlardır. Ve şu anda 1 milyonu aşkın gönüllümüz var. Hayrettin Bey Anadolu’nun her toprağını seven bir bilge olup “Yaşamak istiyorsan, sana yaşam verenleri yaşat’ derdi. Çünkü biz insanlar o canlılar olmadan dünya üzerinde yaşayamayız. Bu toprakların bizim için çok önemli bir anlamı var. Samsun, Kurtuluş Savaşını başlattığımız yer.Ülkemiz, tarihi ve doğal varlıkları ile çok değerli bir ülke.” diye konuştu.

“BİR AĞAÇ BİR NEFES”

TEMA Vakfı Atakum İlçe Temsilcisi Habib Alan ise Atakum’da hizmete açılan 770 metrelik spor amaçlı yola sahip rekreasyon alanının önemine değinerek “Atakum ve Türkiye için çok gurur verici bir rekreasyon alanı oldu.TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Karaca’nın isminin verildiği Türkiye genelinde sadece 18 tane alan var. Bunlardan bir tanesi de Atakum’da oluşturuldu. Bu anlamda ben Başkanımız Av. Cemil Deveci şahsında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Hayrettin Karaca’yı rahmetle anıyoruz. Yaşanabilir ve yaşatılabilir çevre adına çalışmalarımıza devam edeceğiz, İnşallah bizden sonra da çocuklarımız devam edecek. Herkesi ağaç dikmeye davet ediyorum. Bir ağaç bir nefes diyorum.”

ÇEVREYE DUYARLI TOPLUM İÇİN

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, hayatını doğayı korumaya adayan TEMA Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca’nın çalışmalarıyla gelecek nesillere örnek olduğuna dikkat çekerek “Güzel bir rekreasyon alanı oldu. Hayrettin Karaca’nın adını burada yaşatacağız. Onun adıyla bu parkta insanların çevre duyarlılığını da yaşatacağız. Çocuklarımız gelecekler, bu ağaçların çeşitlerini, nasıl dikildiğini ve bakıldığını öğrenecekler.Yeşil çevrenin insan sağlığına nasıl bir katkısı olduğunu biliyor olacaklar. Çevreye duyarlı bir Atakum oluşturabilmek için TEMA Vakfı ile birlikte yol almaya devam edeceğiz. Atatürk’ün Cumhuriyeti her gün biraz daha güçlenerek devam etsin. Bu çocuklar daha mutlu, özgür ve hak ettikleri bir ülkede yaşıyor olsunlar. Yolumuz açık olsun.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber