Aşırı terleme nasıl engellenebilir?

Aşırı terleme nasıl engellenebilir?
28.06.2018
A+
A-

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, aşırı terleme konusunda önemli bilgiler verdi.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, ‘’Yaz aylarının gelmesiyle ve sıcaklarının artmasıyla fizyolojik olarak kişinin terlemesi zorlam bir durumdur fakat aşırı terleme günlük hayatımızda bizi sosyal aktivitelerini olumsuz etkileyen ve hayatı zorlaştıran bir problem haline gelebiliyor. ‘’Dedi.

Aşırı terleme sorunun tedavisi yapılmadığı takdirde başka sağlık problemlerininde yol açabileceğini söyleyen Kaya; Enfeksiyonel hastalıklar, hormon bozuklukları, bazı ilaçların yan etkileri veya aşırı kilo gibi nedenler aşırı terlemeye sebep olabiliyor. Aşırı terlemenin altında yatan sorunun tedavisi yapılmadığı takdirde başka sağlık problemlerine yol açabiliyor. Aşırı terleme genelde el, koltuk altı, yüz ve ayak gibi bir veya birkaç bölgede görülür. Enfeksiyonel hastalıklar, hormon bozuklukları, bazı ilaçların yan etkileri veya aşırı kilo gibi nedenler aşırı terlemeye sebep olabilir. Kişinin günlük kullandığı terlemeyi önleyici kozmetik ürünler, terle atılan toksinlerin uzaklaştırılmasını engellediği gibi, ter bezlerinin ağızlarının kapanmasına ve iltihaplanmalarına neden olduğu görülmektedir.

BU KONULARA DİKKAT!
Aşağıda sıraladığımız konulara dikkat ettiğiniz ve yaşam tarzınızda gerçekleştireceğiniz birkaç değişiklik de terleme konusunda size yardımcı olabilir. Baharatlı gıdalar, kafein ve alkolden uzak durun. Sentetik kumaşlardan kaçının ve bol giysiler giyin. Pamuk, keten ve bambu gibi nemi ayaklardan uzaklaşan doğal malzemelerden üretilen ayakkabı ve çorapları tercih edin. Giysilerinizi düzenli olarak değiştirin, vücut kokusu ve ter lekelerini önlemek için uygun bir şekilde yıkayın ve kurutun. Yukarıda listelenen yöntemleri zaten denediyseniz endişelenmeyin, başka tedaviler ve tıbbi prosedürler de mevcuttur. En iyi çözümü bulmak için tüm seçenekleri doktorunuzla veya sağlık uzmanınızla mutlaka görüşün.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.