Antalya’da sürücüler dikkat! Üç gün radarlı uygulama başlıyor

Antalya’da sürücüler dikkat! Üç gün radarlı uygulama başlıyor
08.05.2024
A+
A-

Antalya’da sürücüler dikkat! Üç gün radarlı uygulama başlıyor

Yola çıkacak olan Antalyalıların radar kontrollerine dikkat etmesi gerekiyor.

Trafik kazalarının başlıca nedenlerinin ilk sırasında yer alan aşırı hızı engellemek amacıyla ülke genelinde 8-9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde ‘Radarla Hız Denetimi’ yapılacak. Uygulamanın amacı ise sürücüleri azami hız sınırına uyma alışkanlığı kazandırmak olarak açıklandı. 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı 03.02.2021 tarihli ve 31384 sayılı Resmi Gazete ’de 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde yayınlanarak yürürlüğe giren uygulama 8 Mayıs 2024 (bugün) itibari ile gerçekleştirilecek.

RADAR KONTROLÜ UYGULANACAK

Bölge Trafik birimlerince istisnasız tüm radar araçlarının katılımıyla yapılacak olan ‘Radarla Hız Denetimi’ uygulaması 8-9-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında ülke genelinde yapılacak. Yayınlanan genelge şöyle:

“Her bir radar aracı için gündüz 7 saat olacak şekilde planlanacak ve mümkün mertebe çevirme ekipli olarak gerçekleştirilecektir.

Gece “01.00-03.00 ve 04.00-06.00” saatlerinde (4 saat) yapılacak denetimler, ilgide kayıtlı talimat doğrultusunda IR LED (Gece Görüş Aparatı) takılı olan radar araçların istisnasız katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Denetim noktaları ve periyotları birimlerce trafik yoğunluğu ve tek araçlı yoldan çıkma şeklindeki kazaların meydana geldiği güzergah kesimleri dikkate alınarak planlanacaktır.

Otoyollarında hız kaynaklı meydana gelen kazaların yerleri ve saatleri dikkate alınarak, denetim periyotlarının bir kısmı K3/B şeklinde bu yol kesimlerinde gerçekleştirilecektir.

Aynı güzergahta il/birimlerce koordine sağlanarak aynı istikamete olmayacak şekilde ve mümkün olduğu kadar daha önce denetim yapılan noktaların dışında belirlenecektir.

Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla denetim süresince yaka kameraları kesinlikle kullanılacaktır.

Bildirim ve çevirme ekiplerince araç ve sürücülere ilişkin mevzuatta belirtilen diğer eksiklik veya kural ihlallerine karşı duyarlı olunarak, tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemler kararlılıkla uygulanacaktır.”

Hız sınırının aşılması durumunda radarlar tarafından tespit edilerek yazılan cezalar, hız sınırının aşılma kademesine göre farklılık gösteriyor. İşte 2024 yılında radar cezaları…

Hız sınırı %10 – %30 arasında aşılırsa: 1.508,50 TL ve 10 ceza puanı (%25 indirimli hali: 1.131,37 TL)

Hız sınırı %30 – %50 arasında aşılırsa: 3.136 TL ve 15 ceza puanı (%25 indirimli hali: 2.352 TL)

Hız sınırı %50’den fazla aşılırsa: 6.440 TL ve 15 ceza puanı (%25 indirimli hali: 4.830 TL)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber