46. Yakakent Belediyesi Kültür Sanat ve Deniz Oyunları festivali muhteşem Konserle son buldu

46. Yakakent Belediyesi Kültür Sanat ve Deniz Oyunları festivali muhteşem Konserle son buldu
21.07.2018
A+
A-

Yakakent ilçesinde 3 gün boyunca süren Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından düzenlenen Bocce Türkiye Petank 1. Ligi 5. Etap Final müsabakalarıyla başlayan Geleneksel 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali Yağlı Kazık, Halat Çekme, Çuval Oyunu, Bisiklet yarışı ve akşam saatlerin de yapılan coşkulu halk konseri ile son buldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando takımının gösterisi ile devam eden Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando takımı sahil boyunca marşlar çalarak yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün ardından deniz oyunlarına başlandı. İlk olarak yağlı direk adlı oyun oynanarak sırasıyla halat çekme, çuval yarışı ve son olarak bisiklet yarışı yapıldı. Bol çekişmelere sahne olan Deniz Oyunları izleyiciler tarafından da büyük ilgi ile karşılandı.

Yarışmalarda birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara ödülleri Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya ve Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma tarafından verildi.

Konser öncesi Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma yaptığı konuşmada; “yaklaşık 3 yıldır bazı sebeplerden dolayı yapamadığımız Geleneksel 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivalinin bu yıl tekrar sizlerle yapmanın coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Bu yıl bir Festivalimiz de değişiklik yaparak Türkiye Bocce Petank 5. Etap Final Türkiye Şampiyonasını müsabakaların ilçemizde ilk defa organize yapılmasıyla başladı. Konuşmasına devam eden Kıyma, Karadeniz’in İncisi ve Karadeniz’in küçük Bodrum’u olan Yakakent’imiz denizi ve insanlarıyla daha güzel yaşanabilecek harika bir doğa yeri. Turizm olarak her kesimi yerli yabancı turistlerin gezginlerin temiz denizinden, havasından ve yeşilliğinden faydalanacağı rahat edeceği bir yer “şeklinde konuştu.

Yakakent Belediyesi Hüseyin Kıyma’nın konuşmasından sonra Halk konserinde ilk sahneyi Yiğit Sarıkaya aldı, Sarıkaya’dan sonra Hakan Şimşek sahne alarak sahneyi Hülya Polat’a bıraktı. Hülya Polat söylediği şarkılarla Yakakent’lileri coşturarak unutulmaz bir gece yaşattı.

Düzenlenen Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivaline Alaçam Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Sayın Emre Doğan, Yakakent Kaymakamı Sayın Bahar Kaya, Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Uluslararası Bocce Federasyon Başkanı ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu As Başkanı Faik Kapsız, Samsun İl Gençlik Spor Müdürü Süleyman Demirtaş, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, İlçe Gençlik Spor Şube Müdürü Murat Oral, Yakakent Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bocce Türkiye 1. Ligi 5. Etap Şampiyonası Sona Erdi

Belediyemizin desteklediği ve ev sahipliği yaptığı Bocce Türkiye 1. Ligi 5. Etap Şampiyonasında Bursa takımları damga vurdu.

18-20 Temmuz’da başlayan 15 takım ve 110 sporcunun katıldığı Türkiye Bocce 5. Etap Türkiye Finali bugün yapılan karşılaşmalarla son buldu.

Üç gün süren turnuvada Bursaspor 26 puanla birinci, 24 puanla Bursa Aile Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü ikinci, Kırıkkalespor ise 21 puanla üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri, Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Uluslararası Bocce Federasyon Başkanı ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu As Başkanı Faik Kapsız, Samsun İl Gençlik Spor Müdürü Süleyman Demirtaş, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı ve İlçe Gençlik Spor Şube Müdürü Murat Oral verdi.

Ödül töreni sonrası Bocce sporunun sahiplenilmesi gerektiğini belirten Yakakent Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, 3 gün süren karşılaşmalar boyunca gördüğüm bu sporun centilmence geçtiği ve hiçbir taşkınlığın, aksaklığın yaşanmadığı güzel bir spor turnuvası olmasıdır. Sporcuların bir birilerine olan saygısından da bahseden Başkan Kıyma, çok spor organizasyonlarına gittim, ama ben bu spor dalı kadar sakin, centilmence geçen bir spor daha görmedim dedi.

Bocce Federasyonu As Başkanına ithafen konuşan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, Yakakent’in kapıları size daima açık, ne zaman bir organizasyon yapmak isterseniz bu saha emrinize amadedir” dedi.

Bunun yanı sıra Başkan Kıyma sporcuları akşam düzenlenecek konser etkinliğine de davet ederek, 3 gün boyunca kıyasıya yarıştınız akşam da bunun keyfini sürün diyerek konsere davet etti.

Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali

Belediyemiz tarafından düzenlenen 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali Yakakent sahilinde Yakakent Cumhuriyet Meydanına çelenk koyulması ile başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando takımının gösterisi ile devam eden Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando takımı sahil boyunca marşlar çalarak yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün ardından deniz oyunlarına başlandı. İlk olarak yağlı direk adlı oyun oynanarak sırasıyla halat çekme, çuval yarışı ve son olarak bisiklet yarışı yapıldı. Bol çekişmelere sahne olan Deniz Oyunları izleyiciler tarafından da büyük ilgi ile karşılandı.

Yarışmalarda birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara ödülleri Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya ve Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma tarafından verildi.

Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali hakkında konuşma yapan Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma şu ifadeleri kullandı. “Üç yıl aradan sonra düzenlediğimiz Deniz Oyunları Festivali bu sene de birbirinden eğlenceli oyunlarla, yarışmalarla Yakakent’imize neşe getirdi.

Bunun yanı sıra Samsun’umuzun diğer ilçelerinden de katılanlar oldu. Bu bizim için onur ve gurur verici aynı zamanda sevindiren bir durumdur” dedi.

Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivaline Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Uluslararası Bocce Federasyon Başkanı ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu As Başkanı Faik Kapsız, Samsun İl Gençlik Spor Müdürü Süleyman Demirtaş, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, İlçe Gençlik Spor Şube Müdürü Murat Oral, Yakakent Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber