Ziraat Bankası Kavak Şubesi’nden T.C İbaresi Kaldırıldı!

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun’un Kavak ilçesinde bulunan Ziraat Bankası Şubesi’nde T.C ibaresinin kaldırıldığını iddia etti

22.11.2016
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Ziraat Bankası Kavak Şubesi’nin hizmet binasının bir süredir onarımda olduğunu biliyoruz.

Şube’nin onarım öncesi ve sonrası tabelaları arasındaki fark, Samsunlular olarak bizi endişeye düşürmüştür. Yeni tabelada, T.C. kısaltmalarının kaldırılmış olduğunu görmekteyiz. Ziraat Bankası yönetimi, bundan sonra tabelalarda bu şekilde bir format kullandıkları bilgisini aktarmaktadır. Kaldırılan kısaltmanın, “Türkiye Cumhuriyeti” olduğunu izaha gerek duymuyoruz. Bu konu başka yörelerde de zaman zaman gündeme geldiği için olaya aşinayız. Ancak, bir kamu bankasının, keyfi bir şekilde T.C. kısaltmalarını kaldırılmış olması, bu karışık günlerde hiç gereksiz farklı bir tartışma konusu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti kavramı, her Türk vatandaşının bu topraklara bağlılığının bir ifadesidir. Bu kavramlarla uğraşmak, yersiz olduğu kadar da tehlikelidir.
Hele ki, Samsun gibi bir milli mücadele kentinde bu kavramları ortadan kaldırmaya yönelik davranışlar asla kabul görmez. Bu nedenle, Ziraat Bankası Kavak Şubesi tabelasının, yine önceki aslına uygun olarak T.C. ibaresiyle süslenmesini istiyoruz dedi.

kavak-ziraat-bankasi

kavak-ziraat-bankasi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber