resim yükle

Zeki Yavru: Samsunspor’u layık olduğu yerlere taşıyalım

Zeki Yavru: Samsunspor’u layık olduğu yerlere taşıyalım
10.07.2024
A+
A-

Samsunspor’un sevilen oyuncusu kaptan Zeki Yavru, Kayseri kamp etabı sürecini değerlendirerek yeni sezon öncesi soruları cevapladı.

Soru : Kayseri kamp etabının dördüncü günündeyiz. Kamp süreci nasıl geçiyor?

Zeki Yavru: Şu ana kadar güzel geçiyor. Eğlenceli ve yorucu diyebiliriz. En iyi şekilde yeni sezona hazırlanmaya devam ediyoruz. Genç kardeşlerimiz de var aramızda. Yeni sezon, yeni heyecan, yeni başlangıçlar. Mutlu bir kamp süreci geçiriyoruz.

Soru : Kariyerin boyunca unutamadığın bir an veya maç var mı? Bize bu anı anlatabilir misin?

Zeki Yavru: Tabii ki de çok fazla an var. Belki de şu anda aklıma gelmeyen bir sürü an var ama en yakın dönemde Samsunspor ile birlikte şampiyonluk yaşadığımız sezonda 10 kişi kaldık biliyorsunuz. 90 dakikaya yakın 10 kişi oynadık. Pendikspor maçı ve çaprazdan frikikten benim golümle 3-2 öne geçtik. Daha sonrasında 4-2 maçı kazandık. Şampiyonluğa en çok yaklaştığımız andı bizim için. En yakın gelecekte bu anı söyleyebilirim.

Soru : Samsunspor taraftarı sizin üzerinizde nasıl bir etkiye sahip? Taraftar desteği hakkında ne düşünüyorsun?

Zeki Yavru: Benim adıma çok büyük etkileri var. Takım üzerinde de tabii ki de çok büyük etkileri var. Bunu geçtiğimiz sezonda da fazlasıyla hissettirdiler. İç sahada galibiyet oranımız zaten bunu fazlasıyla gösterdi. İçeride dışarıda bize inanılmaz destekleri var. Hepsine buradan bir kez daha teşekkür ederim. Maçı tam net hatırlamıyorum ama 55. dakikada mı, 60. dakikada mı neydi? Taraftar bir devreye girdi. Bir anda bir coşkuyla bizi desteklemeye başladılar. Takım o anda gaza geldi. Skoru alarak maçı kazandık. Tabii ki de saha içerisinde bizi bu anlar çok fazla etkiliyor. Benim adıma da defalarca söylediğim gibi beni sahiplendiler. Sahiplenmek ve sahiplenilmek çok güzel bir duygu benim adıma. Ben bu takımı sahiplendim, bu takım da camiasıyla, taraftarıyla beni sahiplendi. Bunun için çok mutluyum.

Soru : Futbol dışında hobin ve ilgi alanların var mı?

Zeki Yavru: Futbol dışında aslında zaman buldukça en çok ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Onun dışında oyun oynamayı severim. Okey, 101 ve kağıt oyunları gibi. Genelde boş zamanlarımızda, kamplarda falan arkadaşlarımla birlikte oyunlar oynamayı severim.

Soru : Kampımızda birçok genç oyuncumuz var. Onlara verebileceğiniz en önemli tavsiyeler nelerdir?

Zeki Yavru: Samsunspor’da üçüncü seneye giriyorum. Hepsine çok fazla nasihatlar vermeye, tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. Ben ve takım arkadaşlarım bunu hep birlikte yapıyoruz. Bu sezon özelinde de, şu an aramızda çok sayıda genç arkadaşımız var. Hocamız da, bizler de aynı şekilde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlar bizim için değerli. Samsunspor’un onlara ihtiyacı var. Onların da Samsunspor’un değerini bilip bu kulübe bir şeyler katmaları gerek. İnşallah en kısa sürede performans olarak en üst seviyeye çıkarlar ve kulübümüze katkıda bulunurlar.

Soru : Futbol kariyerinin ardından hangi alanda devam etmeyi planlıyorsun? Futbol dünyasında kalmayı düşünüyor musun?

Zeki Yavru: Tabii ki de uzun yıllarını futbola vermiş birisi olarak futboldan uzaklaşmak kolay değil. Kendimce de tabii kariyer planlamalarım var. İnşallah kariyerim sonrası hoca olmak istiyorum. Bunun için hazırlıklar yapıyorum, çalışıyorum. Bu alanda başarılı bir hoca olmak için elimden geleni yapacağım. Ama öncelikle şu an futbolumuzu bir noktalayalım. Ondan sonra ikinci adımı daha net görebiliriz.

Soru : Son olarak eklemek istediğin bir şeyler var mı?

Zeki Yavru: Özel bir sezona başlayacağız. Geride kalan sezon bitti. Her şey geçti. Süper Lig’de kaldık, mutluyuz. Ama bizi daha zor bir sezon bekliyor. Birlik olmalıyız, beraber olmalıyız. Zaten bu sezon sloganımız da “Biz Bize Yeteriz.” Hep birlikte, başta başkanımız olmak üzere yönetim kurulumuz, taraftarımız, oyuncu grubumuz ve hocamız hep birlikte güzel bir bütün olup bu kulübü en iyi şekilde temsil etmeliyiz. Taraftarlarımıza da buradan selamlar, sevgiler. İnşallah yeni sezonda bizi desteklemeye devam ederler. Hep birlikte başarılarımıza yenilerini ekleyelim ve Samsunspor’u layık olduğu yerlere taşıyalım. Bizim adımıza kazasız belasız güzel bir sezon olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.