Zabıta Amirliği, okullarda ‘eğitim’ programlarına başladı

Zabıta Amirliği, okullarda ‘eğitim’ programlarına başladı
13.03.2019
A+
A-

Samsun’da Başkan Zihni Şahin’in talimatıyla kurulan Büyükşehir Belediyesi Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, okullarda ‘eğitim’ programlarına başladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in talimatıyla kurulan Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, faaliyetine başladı. Bilinçli tüketici toplumu oluşturmak ve vatandaşlarını haklarını korumak için çalışacak amirlik, Kalkanca İlköğretim Okulu’nda düzenlenen seminerde öğrencilere brifing verdi.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞLATTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından açıklanan ‘2’nci 100 Günlük Eylem Planı’nda tüketicinin korunması konusu, Ticaret Bakanlığı’nın ‘Tüketicinin Korunması Faaliyetlerinin Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında giderek yaygınlaşıyor.

İlk kez 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde kurulan Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, Ankara, Konya ve Kayseri’nin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından da hayata geçirildi.

İLK ÇALIŞMA KALKANCA OKULUN’DA

Kanunlar kapsamında tüketicilerin ve esnafın bilinçlendirilmesi, bilinçli tüketiciler oluşturulması, vatandaşların haklarını nerede ve nasıl arayacakları, tüketicilerin daha etkin korunması ve sorunlarının çözümlenmesi hususlarında görev yapacak ‘Tüketici Hakları Zabıta Amirliği’ ilk çalışmasını Kalkanca ilköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.

DAİRE BAŞKANI VE İL MÜDÜRÜ DE KATILDI

Okulun 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen tüketici hakları seminerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, Samsun Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu, Kalkanca İlköğretim Okulu Müdürü Sezai Tiryaki katıldı. Seminerde öğrencilere Tüketici Hakları Kanunu, bilinçli tüketici olmaları, günlük hayatta karşılaşabilecekleri sorunlar karşısında haklarını nerede ve nasıl arayacakları konusunda ile ilgili bilgiler verildi. Seminerlere il genelinde devam edileceği öğrenildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi’nin Sosyal ve Bilimsel İş Birliği Protokolü ile kurulan Çocuk Dostu ve Kadın Girişimcilik Üssü, proje ve eğitici eğitimlerine başladı

Türkiye’de örnek model olarak hayata geçirilen ‘Çocuk Dostu Kadın Girişim Üssü Projesi’ çalışmaları kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ ve ‘Eğitici Eğitimi’ düzenlendi.

Başkanlık makamı konferans salonundaki eğitime girişimci adayları, kamu ve özel sektör çalışanları ile çalışmalara ilgi duyan çok sayıda girişimci katıldı.

PROJE VE FİKİRLER MASAYA YATIRILDI

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğretim Üyesi Nebiye Yaşar ve aynı üniversiteden İletişim Fakültesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Dinçer Atlı’nın yönetiminde gerçekleştirilen eğitim çalışmasında, ‘proje ve proje döngüsü yönetimi’ kavramı ve aşamaları, ‘mantıksal çerçeve yaklaşımı kapsamında proje geliştirme ve planlamanın aşamaları’ örneklerle detaylı olarak anlatıldı. Eğitimde ayrıca döngü eğitimin başarılı geri bildirimleri yapıldı, birbirinden güzel proje ve fikirler analiz çalışmalarıyla projelendirildi.

İNTERAKTİF İLETİŞİM BECEĞİRİSİ

Program kapsamında verilen ‘Eğitici Eğitimi’nde ise, yetenekleri ve bilgisinin elverdiği alanlarda kendisini daha da geliştirerek başarılı bir eğitmen olmak isteyen katılımcılara, gereken tüm bilgi ve becerileri kazandırılmaya çalışıldı. Eğitimcinin, özgüvenli, sunum tekniklerine vakıf ve interaktif iletişim becerisi yüksek olma hedeflerinin örnek uygulamalarla gerçekleştirildiği programda katılımcılar, uygulamalarla bilgilerini pekiştirdi.

BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNDEN TAM DESTEK

Protokol kapsamında yapılan Kadın Girişim Üssü Projesi çalışmalarının Samsun’daki koordinatörlüğünü yürüten Uzman Gülsüm Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Daire Başkanı Ramazan Aydın, Öğrenme Akademisi Başkanı Psikiyatrist Gülay Oğuz, eğitim çalışmalarına tam destek verdi.

Çocuk Dostu ve Kadın Girişimcilik Üssü çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Orta Karadeniz  Kalkınma Ajansının (OKA) Güdümlü Proje Danışmanlığı, KOSGEB Kadın Girişimciliği hibe destekleri ve kooperatifleşme destekleri ile devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber