YSK yeniden Başkan Cemil Deveci dedi

YSK yeniden Başkan Cemil Deveci dedi
06.04.2019
A+
A-

AK Parti İl Başkanlığı’nın Atakum seçimleri için yaptığı itiraz sonucu, İl Seçim Kurulu’nca tüm sandıkların yeniden sayılması kararı alındı. CHP, İl Seçim Kurulu’nun kararının iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etti. YSK, CHP’nin itirazını kabul ederek, sayımın yapılmamasına karar verdi. Böylece, Cemil Deveci’nin Atakum belediye başkanlığı kesinleşti.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı, seçim sonuçlarına göre CHP adayı Cemil Deveci’nin kazandığı belediye başkanlığı sonrası Atakum İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak, geçersiz oylara itiraz etmişti. Yapılan itiraz sonucunda Atakum İlçe Seçim Kurulu tarafından geçersiz oyların yeniden sayımı ile ilgili 51 oy Cemil Deveci’ye 112 oy ise Cumhur İttifakı adayı Zihni Şahin’in hanesine yazılmıştı.
Gazete Gerçek’ten Gülsüm Atik’in haberine göre; AK Parti Samsun İl Başkanlığı; Atakum İlçe Seçim Kurulunun verdiği karar sonrası Samsun İl Seçim Kurulan başvurarak, Atakum ilçesinde tüm oyların sayılması talebinde bulundu. Samsun İl Seçim Kurulu dün yaptığı toplantıda, AK Parti’nin itirazı üzerine Atakum ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde kullanılan tüm oyların sayılması kararını verdi. CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, İl Seçim Kurulu’nun kararının süreci uzatmaktan başka bir anlam taşımadığını belirterek, kararın iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurduklarını belirtti.

CEMİL DEVECİ: HUKUSUZ BİR KARAR
CHP Atakum Belediye Başkanı olarak seçilmesine rağmen itirazlar nedeniyle halen koltuğuna oturamayan Cemil Deveci ise, “İl Seçim Kurulu’nun bu hukuksuz kararıyla ilgili, Yüksek Seçim Kurulu’na itirazımızı hemen yaparak, dilekçemizi verdik. YSK bugün ya da yarın toplanarak kararını verecek. AKP ‘ben kazanırsam milli irade, kaybedersem hukuksuzluk var, şaibe var’ diyerek demokrasiye olan güvensizliğini de ortaya koyuyor. Asıl önemlisi Atakum’da 4 bin 290 sandık var. İşin ilginç tarafı Atakum’da hiçbir sandığa AKP’nin sandık kurulu üyelerinin hiçbirinin itirazı yok. İl Seçim Kurulu’nun tüm sandıkların sayılabilmesi kararı alabilmesi için olağanüstü bir durum olması lazım. Son 60 yıldır tüm oyların sayılması yönünde bir karar hatırlamıyorum. YSK şimdiye kadar bu yöndeki il seçim kurulu kararlarını hep reddetti. Atakum ile ilgili yeniden sayım kararının da reddedileceğine inanıyorum” dedi.

YSK JET HIZIYLA İTİRAZI KABUL ETTİ
İl Seçim Kurulu’nun karanının hemen ardından, CHP Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu. Jet hızıyla CHP’nin itirazını görüşen Yüksek Seçim Kurulu, itirazı kabut etti ve İl Seçim Kurulu kararının iptaline karar verdi. Yüksek Seçim Kurulu’nun bu kararıyla Cemil Deveci’nin Atakum Belediye Başkanlığı kesinleşmiş oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.