Yılmaz: Ülkenin elini taşın altına koyacak iş insanlarına ihtiyacı var

Yılmaz: Ülkenin elini taşın altına koyacak iş insanlarına ihtiyacı var
28.09.2018
A+
A-

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye’nin kalkınma, yatırım, büyüme, üretme, ekonomik milli mücadele seferberliği noktasında elini taşın altına koyacak iş insanlarına çok ihtiyacı var.” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) ve Karadeniz Un Sanayicileri Derneği’nin (KUSAD) ortaklaşa gerçekleştirdiği “Hasadın Ardından” temalı sektör temsilcilerinin buluştuğu etkinliğe katıldı.

Samsun’da bir otelde gerçekleşen toplantıda, sektör ve ekonomide yaşanan son gelişmeler milli ekonomiye katkı konuları değerlendirildi.  Konuşma yapan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yılmaz, Samsun’un dört ulaşım ağına sahip, potansiyeli yüksek, alt yapısı güçlü, her sektöre olanaklar tanıyan büyük bir yatırım alanına sahip olduğunu söyledi.

Kentte bulunan liman kapasitesi, depolama alanları, ticaret kolaylığı gibi konulara vurgu yapan Yılmaz, Lojistik Köy Bölgesi’nde hububat depolanması için yeni tesislerin ortak kararlarla projelendirilebileceğine dikkat çekti.

“EKONOMİK MİLLİ MÜCADELEDE EL BİRLİĞİ”

Ekonomik milli mücadele döneminde iş insanlarının büyük bir kısmının gösterdiği özverili yaklaşımları anımsatan Yılmaz, “Fırsatçılık konularında özellikle sektör temsilcilerinin büyük mücadeleler verdiğini beyanlarıyla öğreniyoruz. TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy’un, un fiyatları üzerinden yapılan spekülasyonlara izin vermeyeceklerine dikkat çekmesi, federasyon olarak çuvalı 95 TL’den 5 milyon ton un temin etme garantisi vermeleri bu ekonomik mücadele sürecinde önemli bir duyarlılık, elini taşın altına koymadır. Bir çok iş insanlarımız bu fedakarlığı sektörlerinde göstermeye çalışıyor. Halkımızın temel ihtiyaçları üzerinde oyunlar oynanmasına fırsat vermemek için devletle işbirliği, ortak mücadeleye katkı sağlamaya çalışıyor. Bu ülkenin her alanda kalkınma, büyüme, yatırım, üretme, ekonomik milli mücadele seferberliği noktasında elini taşın altına koyacak iş insanlarına çok ihtiyacı var. Ülke hepimizin kalkınacak, kazanacaksak bu birlikte olacak.” dedi.

Toplantı, sektör temsilcilerinin konuşmaları ve değerlendirmelerle devam etti.

“Hepimizin ortak paydası Türkiye”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Ortak paydalarımız herşeyin üzerindedir, Türkiye bizim en önemli hazine niteliğindeki ortak paydamızdır.” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya’da yerel seçim çalışmalarını sürdürdü.

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Milletvekili Yılmaz, Giresun, Artvin, Rize, Kastamonu, Sinop, Ordu, Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane’nin ardından yerel seçim sürecinde istişare ve değerlendirme çalışmalarını Amasya’da gerçekleştirdi.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e nezaket ziyaretinde bulunan Yılmaz, daha sonra il başkanlığında belediye, parti ilçe, kadın, gençlik kolları başkanları, teşkilat üyeleriyle toplantı yaptı.

AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek’in de eşlik ettiği kent programında açıklamalarda bulunan Yerel Yönetim Karadeniz Bölge Sorumlusu Milletvekili Yılmaz, artık Türkiye’de değerler kavramının yükselişe geçtiğini, milli ve manevi birliktelik ile güçlü müreffeh Türkiye hedeflerinin ön planda olduğunu söyledi.

“DEĞERLER KAVRAMINDA SEN BEN YOKTUR”

Türkiye için, millet için yapılacak her çalışmada sen ben algısının olamayacağına dikkat çeken Yılmaz, ” Ortak paydalarımız herşeyin üzerindedir, Türkiye bizim en önemli hazine niteliğindeki ortak paydamızdır. Bunun için ülkemiz uğruna yapılacak her çalışmada el ele vermemiz, destek olmamız gerekli. Siyaset bir yere kadar. Söz konusu Türkiye olduğunda akan sular durmalı, milli menfaatler doğrultusunda hareket edilmeli. İşte AK Parti bu düşünceden hiç bir zaman ayrılmadı, hep böyle hareket etmeye çalıştı. Eski siyaset anlayışları bitti. Artık yeni Türkiye var. Büyük hedefler ortaya koyan geleceğini teminat altına almaya çalışan, gücüne güç katmayı başaran bir yolda ilerliyor. Zorluklar, engeller elbette var ama bu ülke insanının başaramayacağı hiç bir şey yok.” diye konuştu.

Yılmaz, program kapsamında çeşitli sivil toplum kuruşu ziyaretleri de gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.