Yeşilyurt ve Sampa’dan öğrencilere destek

Yeşilyurt ve Sampa’dan öğrencilere destek
03.01.2022
A+
A-

Samsun Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilyurt Demir Çelik ve Sampa Otomotiv arasında ‘İş Yeri Eğitimi ve Uygulaması İş Birliği’ ve ‘Mesleki Eğitim İş Birliği’ protokolü imzalandı.

Sampa Otomotiv ile imzalanan protokol kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde öğrenim gören öğrenciler seçecekleri ‘İş Yeri Eğitimi ve İş Yeri Uygulaması’ dersi ile iş yerinde derslerini uygulamalı olarak görebilecek.

İŞ YERİNDE UYGULAMALI DERS

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Öğrencilerimiz alacakları uygulamalı dersle birlikte nitelikli meslek personeli olarak iş yerlerindeki sorumluluklarını, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim ve iş güvenliği sistemleri ile yeni teknolojileri tanıma imkânı elde etmiş olacaklardır. Öğrencilerimiz ayrıca gerçek iş hayatına hazırlanacak, teorik bilgilerini kullanabilme ve uygulamaya aktarabilme becerisini kazanacak ve mezun olduktan sonra daha kolay iş bulabilecektir” dedi.

ÖĞRENCİLERE MESLEKİ EĞİTİM

Yeşilyurt Demir Çelik ile yapılan protokolde kapsamında ise Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulanan firmalarda derslerini uygulamalı olarak yapabilecek. En önemli önceliklerinden bir tanesinin mesleki eğitimi güçlendirmek olduğunu ifade eden Vali Zülkif Dağlı, “Sanayi ile milli eğitim arasındaki koordinasyonu daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz. İşverenin süreçlerde pasif bir şekilde mezunları beklemesini istemiyoruz. İşverenleri eğitim sürecine dâhil ederek öğrencilerimizin işletmedeki beceri eğitimlerini birlikte planlıyoruz. Ayrıca yapılan iş birliği ile sanayi sektöründe meydana gelen gelişmeler ile eğitim sisteminin eş güdümü sağlanacak, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacı karşılanacak ve istihdama katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

Yesilyurt ve Sampadan ogrencilere destek124

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber