Yerel seçimler erkene alınacak mı?

Yerel seçimler erkene alınacak mı?
03.07.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin yankıları sürerken Türkiye 31 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerin erkene alınacağı iddialarını konuşmaya başladı.

24 Haziran’da Türkiye çok önemli iki seçim olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerini geride bıraktı. Şimdi gözler 31 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere çevrildi. Kulislerde yerel seçimlerin erkene alınacağı konuşulurken, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi köşesinde bir bölümü buna ayırdı. Selvi, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Erol Kaya’ya bu iddiaları sordu.

İşte Selvi’nin yazısının ilgili bölümü…

Yerel seçimlerin öne alınması tartışmasının yaşandığı bir dönemde AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı (Erol Kaya) ile konuşurken, bu konuyu sormayı ihmal etmedim.

“İklim şartları, bütçe ve denetim açısından normalde yerel seçimlerin ekim-kasım ayında olması lazım” dedi.

Peki AK Parti’nin bu yönde bir çalışması var mı? Erol Kaya, “Şu anda takvim sıkışık. 18 Ağustos’ta kongremizi yapacağız. Eylül ayı içinde aday belirleme süreci başlayacak. 1398 belediye başkanı, 22 bin belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyeleri belirlenecek. En geç kasım ayında tamamlanması gerekiyor. Propaganda süreci 1 ay öne çekilebilir mi? O da şubata gelir. Bence bu durumda yerel seçimler zamanında yapılır” görüşünde.

Şimdilik yerel seçimlerin erkene alınması gibi bir hazırlık görünmüyor. Seçim sonuçlarına gelince Erol Kaya, “Buna rağmen AK Parti seçmenin verdiği mesajı alacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gerekli dersleri çıkaracaktır” diyor. Zaten bu değerlendirmeleri Erdoğan ile AK Parti arasındaki oy farkının tevili için değil, yeni bir bakış açısı olduğu için paylaştım. Seçim sonuçlarıyla ilgili elbette ki farklı değerlendirmeler yapılabilir. Ama değişmeyen tek gerçek, milletin sandıkta verdiği mesajdır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber