Yeni Genelge Yayınlandı LGS ve YKS İçin Kısıtlama Geldi

Yeni Genelge Yayınlandı LGS ve YKS İçin Kısıtlama Geldi
18.06.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı LGS ve YKS sınavlarının yapılacağı gün uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili genelge yayınladı. Genelgeye göre 20 Haziran 2020 günü ve 27-28 Haziran günlerinde saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

LGS sınavının yapılacağı 20 Haziran ve YKS sınavının yapılacağı 27-28 Haziran tarihlerinde 80 ilde saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatlerde fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlı üretim ve satışı yapılan iş yerleri açık olacak.

Vatandaşlar, ikametlerine en yakın fırın, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlıcılara gidip gelebilecek. İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesini sağlayacak kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler, belirlenecek akaryakıt istasyonları, lastik tamircisi, doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler, oteller ve konaklama yerleri, gıda, temizlik ve ilaç gibi sektörlere ambalaj sağlayan üretim tesisleri açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber