Yeni düzenleme; Ölen sigortalılara ait fazla ödemeler tahsil edilmeyecek!

Yeni düzenleme; Ölen sigortalılara ait fazla ödemeler tahsil edilmeyecek!
15.01.2024
A+
A-

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Düzenlemede sigortalının kusurundan kaynaklanan fazla ödemeler, yasal faizi ile birlikte sigortalıdan tahsil edileceğine, ölen sigortalılara ait fazla ödemeler ise geri tahsil edilmeyeceğine yer verildi.

featured

Çalışma hayatına dair bazı düzenlemeler yapılıyor. TBMM gündemine gelen düzenleme ile kısa çalışma gerekçelerine “genel salgın” durumu eklenecek. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı ise 600 günden 450 güne indirilmesi de düzenlemede yer alacak.

Ölen sigortalılardan alınmayacak

Kısa çalışma ödeneği olarak ödenen süreler, kısa çalışma başlama tarihinden itibaren 3 yıl içerisindeki hizmet akdi fesihlerine istinaden yapılacak işsizlik ödeneği ödemelerine ilişkin hak sahipliği sürelerinden düşürüleceğine yer verilen düzenlemede sigortalının kusurundan kaynaklanan fazla ödemelerin yasal faizi ile birlikte sigortalıdan tahsil edileceği hükmü yer alıyor. Ancak ölen sigortalılara ait fazla ödemeler ise geri tahsil edilmeyecek.

Yeni düzenleme; Ölen sigortalılara ait fazla ödemeler tahsil edilmeyecek!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.