resim yükle

“Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı”

“Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı”
14.03.2024
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ortaklığında “Gastronomi Turizmi ve Turizmin Tanıtımında Medyanın Rolü” paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşan Şeyda Koçak Kurt, “ Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı” dedi.

featured

“Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı”

Dr. Öğretim Üyesi Kurt “Gastronomi turizminin geliştirilmesi ve pazarlanmasındaki temel unsurlardan biri yemek yeme deneyimini unutulmaz kılmak için ona değer katmanın yollarını bulabilmektir” dedi. Kurt konuşmasında şunları kaydetti:

“Gastronomi bu anlamda oldukça karmaşık ve yoğun şekilde insan hayatının içerisinde yer alır ve bu önemi onu medya araçlarının da merkezine taşır. Bir eğilim olarak ifade edilebilecek olan yemek medyası bugün, eğlence anlayışının da hakim olduğu bir gösteri dünyasının içinde yer almaktadır. Özellikle yemek programlarının ve yarışmalarının, gurme gezi programlarının, blogların, gurme sosyal medya influencerlarının ve yemekle ilgili dijital içerik üreticilerinin yaygınlığı dikkat çekmektedir. Gıda arzının küreselleşmesi ve bilgiye erişimin artması, haber medyasına hakim olan korkularla birlikte gıda ile ilgili risk bilincinin artması sonucunu doğurmuştur. Örneğin, gıda güvenliği ile ilgili haberlerin medyada sık sık yer almasıyla birlikte, pestisit, gıda katkı maddeleri ve koruyucuların kullanımıyla ilgili tüketici endişelerinde önemli artışlar olabilmektedir”

Ekran goruntusu 2024 03 05 104919 415x495 1

“Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.