Yedaş’tan kredi kartına tefeci faizi

Yedaş’tan kredi kartına tefeci faizi
26.09.2018
A+
A-

YEPAŞ’ın bazı iş yerlerine uyguladığı abonelik fiyatı dudak uçuklattı. Kredi kartıyla ücret ödemek isteyen vatandaşlar ise YEPAŞ’ın tefeci faizi uygulaması ile karşı karşıya kaldı.

YEPAŞ’A TEPKİLER DİNMİYOR
Samsun’un en büyük elektrik dağıtım kuruluşu YEPAŞ’a faturalara yansıttığı dağıtım bedeli nedeniyle vatandaşların tepkisi dinmezken, Samsunlular şimdi de fahiş fiyat aboneliği nedeniyle YEPAŞ’a isyan etti. İş yeri aboneliği için müracaat eden bir vatandaş kendisinden istenen abonelik fiyatı karşısında adeta şok olurken, yetkililer ‘Fiyatımız böyle’ demekle yetindi.ÖZEL TESİSAT ÇEKMİŞLERİş yeri aboneliği için YEPAŞ’a giden vatandaş 340’TL’lik abonenin 432 TL. den yapıldığını görünce bunun nedenini sordu. Bazı binalara özel tesisat çekilmesi nedeniyle ödemenin bu rakamdan yapıldığı cevabını alan vatandaş YEPAŞ’ın uyguladığı bu ayrıcalığın ahlaki ve hukuki olmadığını söylerken, konuyla ilgili şikayetini ise tüm mercilere yapacağını belirtti.

KREDİ KARTINA TEFECİ FAİZİ
Vatandaşlara istediği şekilde fiyat uygulayan YEPAŞ’a, EPDK’nın hiç bir yaptırım uygulamaması da vatandaşların şikayetlerini artırdı. Samsun’da son 5 yılda vergi rekortmeni olan YEPAŞ’ın abonelik ve diğer tahsilatları kredi kartıyla ödemek isteyen vatandaşlara uyguladığı banka faizi ise ‘YEPAŞ’ın vergi ödemeleri de vatandaştan mı çıkıyor’ sorusunu akla getirdi.
(SamsunveHaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.