resim yükle

Yayla ve meraları satan köy muhtarları görevden alındı

Yayla ve meraları satan köy muhtarları görevden alındı
26.07.2024
A+
A-

Tarım Müdürlüğünün tespit ettiği Ardahan’ın yayla ve meralarını satanlara yönelik yapılan operasyonda yakalanan Çamlıçatak, Dirsekkaya, Akkiraz ve Ağıllı köy muhtarları görevden alınarak yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Olay 5 Temmuz günü Ardahan ve Iğdır’da belirlenen adreslere JASAT timlerinin düzenlediği operasyonlarla başladı. Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilerden gelen ihbar üzerine harekete geçmiş ve kolluk kuvvetleri ekipleri mera alanlarını kiraya verdiği tespit edilen kişilere operasyon yapmıştı. Yapılan operasyonla 4’ü köy muhtarı olmak üzere toplam 32 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişiler ifadeleri sonucu serbest bırakıldılar.

Ardahan Valiliği yapılan soruşturmanın selameti açısından Çıldır ilçesinde adı geçen 3 köy ile Ardahan Merkeze Bağlı 1 köy muhtarının yerine görevlendirme yaptı.

Görevden alınan Ağıllı Köyü Muhtarlığına Çıldır Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür Vekili Efrail Gündüz, Akkiraz Köyü Muhtarlığına 1’nci Aza Durmuş Akçay, Dirsekkaya Köy Muhtarlığına 2’nci aza Sebahattin Görmüş ve Çamlıçatak Köy Muhtarlığına ise 1’nci aza Turan Gür köy muhtarı olarak atandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.