Yavaş: Hiçbir Mesai Arkadaşımızı Ekonomik Olarak Ezdirmeyeceğiz

Yavaş: Hiçbir Mesai Arkadaşımızı Ekonomik Olarak Ezdirmeyeceğiz
12.08.2023
A+
A-

Yavaş: Hiçbir Mesai Arkadaşımızı Ekonomik Olarak Ezdirmeyeceğiz

ANKARA – BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), beş farklı iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar ile bir araya gelerek daha önce imzalanan toplu iş sözleşmesine ek yapılan protokol için tören gerçekleştirdi.

Personel maaşlarının iyileştirilmesi amacıyla düzenlenen törene; Belediye-İş, Demiryol-İş, Tezkoop-İş, Güvenlik-İş ve Öz Gıda-İş sendikaları katılım gösterdi. Personel maaşlarında yüzde 20 ile 68 oranında artış gerçekleştirildi.

“Öngöremediğimiz Maliyet Artışları Oluyor”

Gelen zamların ülke genelinde alım gücünün düşmesine yol açtığını belirten Yavaş, “Her şeye peş peşe zam geliyor, hepimizin alım gücü düşüyor. Doğal olarak Belediye’nin de maliyetleri artıyor ve bütün faaliyetlerimiz çok daha pahalıya mal oluyor. Artık şirketler birkaç gün sonrasını tahmin edemedikleri için ihalelere dahi girmiyor. Bu süreçte, bizim de öngöremediğimiz maliyet artışları oluyor. Nasıl siz markette, kasapta, manavda bu kötü ekonomik koşulları hissediyorsanız, Belediye’mizin de tüm harcamalarında bu hissediliyor” açıklamasında bulundu.

“2023 Bütçemiz İçerisinde EYT konusunda 1 lira Dahi Yoktu”

EYT’li vatandaşlara ödemelerinin yapılacağını söyleyen Yavaş, “Bununla birlikte, 2023 bütçemiz içerisinde EYT konusunda 1 lira dahi yoktu. 5 bin EYT’li personelimiz için 1.5 milyar TL’lik tazminat ödemesi yoktu. Deprem dayanışması için harcanan 500 milyon TL yoktu. EYT çıkarken açıklamalar yapıldı. Birçok firma ve kamu kuruluşu bu yükün altından kalkamaz denildi. O zaman ‘Kredi garanti fonundan kredi açılacak ve bu şekilde ödemeleri sağlanacak’ denildi. Bütün belediyeler kredilerini meclislerinden çektiler. Hem ekonomik şartlar belli hem de EYT’lilere parasını ödemiyorsunuz diye eleştiriyorsunuz. Bütçede bununla ilgili bir kuruş olmadığını da biliyorsunuz. Ben sıkışmıyorum, Allah’a şükür ne yapıp edip ödemeye çalışıyorum. Geciken her EYT’linin hakkı onların boyunlarındadır” şeklinde konuştu.

“Mesai Arkadaşlarımızı Bu Şartlarda Ekonomik Olarak Ezdiremezdik”

TİS gereği yapılacak yüzde 40’lık artışın, son artış üzerine ek olarak yansıtılacağını belirten Yavaş, şu açıklamaları kaydetti:

“Tüm bunlara ve TİS belli olmasına rağmen, hiçbir zorunluluğumuz olmadığı halde mesai arkadaşlarımızı bu şartlarda ekonomik olarak ezdiremezdik. Bu bakımdan, temmuz ayından geçerli olmak üzere tamamı enflasyon oranının üzerinde ve önemli ölçüde artış yapılmasına karar verdik. 2024 yılının Ocak ayında TİS gereği yapılacak olan yüzde 40’lık artış, bu son artışın üzerine ek olarak yansıtılacaktır. Ancak, ekonomideki bu kötü süreç devam ederse, hiçbir mesai arkadaşımızı ekonomik olarak ezdirmeyecek ve zamana bağlı kalmaksızın durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bunu da buradan açıkça ilan ediyoruz.

Gönül isterdi ki, daha da mutlu olacağınız artışlar yapalım ancak Belediye Meclisi’ndeki durum hepinizin malumu. Tüm ilçe belediyeleri kredi çekerken maalesef bizlere karşı 4,5 yıllık direnç devam ediyor. Kendi personellerine yeteri kadar maaş vermeyen, banka promosyonlarını kesen, sendikalaşmasına engel olan zihniyet, bizim kredi çekmemizi de engelliyor. Bana zarar vermiş olmuyorsunuz. Doğru olunca, dürüst davranınca Allah bir yerden kapı açıyor. Bakın, bugün hepimiz mutluyuz. Peki, kime zarar veriyorsunuz? Mesai arkadaşlarımıza, ailelerine, Ankaralılara… Yine de biz buradayız. Tüm engellemelere rağmen bu iyileştirmeleri hayata geçirdik. İşte yönetim anlayışındaki fark, tam olarak da budur. İşçilerin hakkını koruyacaksanız, işçilerin sendikalaşmasını sağlayacaksınız. Gerçekten samimiyseniz veto ettiğim krediyi bugün onaylarsınız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber