Yaşar: Taşımalı eğitim esnafının mağduriyeti giderilmeli

Yaşar: Taşımalı eğitim esnafının mağduriyeti giderilmeli
18.08.2020
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar; “Artan enflasyona rağmen, taşımalı servis esnafının bu yıl ki fiyatının geçen yıldan daha düşük belirlenmesi akıl ile izah edilebilir bir durum değildir” dedi.

Yaşar, nüfuzun az ve dağınık olduğu köy vb. küçük yerleşim yerlerinde çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmamaları için devletin servis hizmetini ihaleyle verdiği taşımalı servis esnafının, iktidarın belirlediği ücret sebebiyle mağdur edildiğini kaydetti.

“ENFLASYON BAZ ALINMALI”

Korona virüs süreciyle kapanan okulların ardından birçok sektör ve esnaf gibi taşımalı eğitim hizmetinde hizmet eden servis esnafının da ciddi mağduriyetler yaşadığını belirten Yaşar, “Şoförlerimiz her gün bizlere mail atarak, whatsapp’tan yazarak ne kadar mağdur edildiklerini anlatmaya çalışıyor, çare arıyorlar. Taşımalı sistem eğitiminde hizmet veren okul servisi ücretlerinin geçen yıla oranla daha düşük belirlenmesi zaten bu süreçte mağdur olan esnafı daha da mağdur etmiştir. İktidar, taşımalı eğitime hizmet eden şoför esnafının fiyat belirlemesinde hiç olmazsa enflasyon oranında bir artış yapılmalıydı” dedi.

“MALİYETİN TAMAMI BAZ ALINMALI”

“Her geçen gün artan enflasyona rağmen, sadece düşen mazot fiyatını baz alıp, taşımalı servis esnafının servis bedellerinin belirlenmesi yanlış bir uygulamadır” diyen Yaşar, “Bu arkadaşlarımızın mazot giderinin dışında ve böyle zorlu bir süreçte SGK pirim ödemeleri, araçlarının sigorta ödemeleri, motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri olmayan gelirle ceplerinden çıkmıştır. Yine ayrıca; bu süreçte araçların bakım ücretleri, motorlu taşıt vergisi (MTV) ve araç sigortaları artmıştır. Tek bir ödeme baz alınarak belirlenen servis ücretleri şoför esnafımızı mağdur edecek seviyededir. Bu sebeple okullar açılmadan yapılan bu hatadan dönülmeli ve sadece düşen akaryakıt fiyatlarını değil maliyetin tamamını baz alarak fiyat belirlemesi yapılmalıdır” diyerek esnafa sahip çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber