Yaşar: Santral tam ovanın ortasına yapılıyor

20.11.2019
A+
A-

Samsun Çarşamba ilçemizde yapılması planlanan biyokütle enerji santraline dikkat çekmek istiyorum. Çarşamba Ovası, Türkiye’nin en büyük 10’uncu ovasıdır. Depolama alanı için alınan ruhsatla kaçak santralin yapılmasına başlanmıştır. Buna izin veren Çarşamba Belediyesi suç işlemiştir. Terme ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanları da bu konuda suç duyurusunda bulunmuştur.

Değerli arkadaşlar, ben şimdi size bu kürsüden Çarşamba Ovası’nın resmini gösteriyorum; bakın, burası Çarşamba Ovası. Yeşilden başka bir şey görüyor musunuz? Yok. Peki, santral nereye yapılıyor? Tam bunun ortasına. Şimdi, buraya “Tarım alanının dışındadır.” diyebilmek için insanın aklından problemi olması lazım. Burada Samsun milletvekillerimiz de var. 

Resim bu. Türkiye’nin en büyük 10 ovasından biri, her taraf yemyeşil; biz tam ovanın ortasına santral yapıyoruz. Peki, bu santralin ovanın ortasına yapılmasının sebebi ne? Bunun altında maden mi var? Yani bu alanın altından çıkan bir madenle mi bu bu tesis çalışıyor? Kesinlikle hayır. 

Biyokütle tesisleri bitkisel atıklarla çalışan bir tesis. Yani tarımsal alanların yerine, bunu Samsun’da tarıma everişli olmayan bir sürü yer var. Daha kıraç arazilere yapmak mümkündür. Burada sadece taşıma maliyeti ortaya çıkar. Zaten burada tapılacak santral de taşımayla üretilecek. Elde edilecek malzemelerden enerji üretecektir. 

Her hangi bir yere de kurulabilir. Kaldı ki biz burada da endişe duyuyoruz. İşitiyoruz ki burası sanayi alanı olarak da genişletilmek isteniyor. Bu da doğru değildir.  Ben şahsen şunu ifade ediyorum. Tarımsal alanların üzerine, bırakın enerji santralleri yapmayı, bırakın sanayi tesislerini yapmayı konut bile yapmaya burada hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu alanlara konut bile yapılamaz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber