Yaşar: MKE Savunma Sanayi için vazgeçilmezdir

Yaşar: MKE Savunma Sanayi için vazgeçilmezdir
02.07.2021
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun milli bir kuruluş ve ülkemiz savunma sanayisi için vazgeçilmez bir değer olduğunu ifade ederek, vasfının değiştirilmesinin ve özelleştirilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun bir kültürünün ve tarihi geçmişinin bulunduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

SAVUNMA SANAYİ İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR

“MKE, ülkemiz savunma sanayisi için vazgeçilmez bir değerdir. Bir kültürü vardır, tarihi bir geçmişi vardır. MKE, sadece savunma sanayi ile ilgili değil, sanayinin her kesiminde, doğrudan katkıda bulunmuş bir kuruluştur.

MKE; kapsül fabrikası, barut fabrikası, çelik çekmesi, top fabrikası, marangoz fabrikası, Gazi Fişek Fabrikası dahil olmak üzere Ankara, Çankırı ve başta Kırıkkale olmak üzere birçok ilde faaliyet gösteren bir kuruluştur. 

“UÇAR” FİKRİ YANLIŞTIR

Elbette istihdam ve üretim açısından, bir kurumun daha iyi şartları barındırması arzu ettiğimiz bir durumdur. Fakat, “Bunu anonim şirkete çevirirsek uçar.” mantığını benimsememiz mümkün değildir. MKE’nin anonim şirket olması, bir anda tüm sorunlarının çözülmesi anlamını taşımamaktadır. Yani bir şirketin vasfını değiştirdiğiniz anda herşey bir anda değişmiyor, daha iyi olmuyor. 

MKE, bugünkü şartlar altında üretim konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır. İhracat alanında ve kimya sektöründeki faaliyetleri devam etmektedir. Verimlilik ve kalite standartları çerçevesinde, gerekli revizyonlara bu sistem dahilinde devam edildiğinde, beklenen başarı sağlanabilir. Bu bağlamda, MKE’nin anonim şirket olması bir zorunluluk değildir. Öncelikle zihniyet değişmelidir. Aksi taktirde hiçbir şeyin uçması mümkün değildir.

MKE DENETİM DIŞI BIRAKILAMAZ

MKE’nin anonim şirketi olması ısrarının arkasında bulunan neden çok açıktır. Mevcut iktidar, MKE’yi denetim dışı bırakmak istemektedir. Bugün KİT Komisyonunda 73 tane kurum vardır. KİT Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclis adına, milli kuruluşları denetleyen bir kuruluştur ve önemli bir işleve sahiptir. Milli kaynakların yerinde kullanımı konusunda, işlevsel bir komisyondur. 

Özelleştirmeler söz konusu olduğunda, kurum personeli açısından da bazı olumsuz düzenlemelere gidilmektedir. Adeta kurumun içi boşaltılıp, isteyen istediği yere gitsin mantığı ile hareket edilmektedir. Oysa ki; tecrübeli, bilgili ve birikimli personel, kurumun işleyişi ve varlığını idame ettirmesi açısından oldukça önemli bir konudur.  MKE, millî kuruluştur, millî değerlerdir, savunma sanayinin bel kemiğidir. Kendi varlığıyla muhafaza edilmesi gerekmektedir ve kesinlikle özelleştirilemez”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber