Yaşar, işverenin sıkıntılarını meclis gündemine taşıdı

Yaşar, işverenin sıkıntılarını meclis gündemine taşıdı
16.11.2020
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, “Ekonomik anlamda zor günler yaşanan ülkemizde işçisinin maaşını ödemekte zorlanan işverenin vergi, SSK borçları KDV alacaklarından düşürülsün” dedi.

Ekonomik anlamda zor günlerden geçtiğimizi, işçinin işverenin ciddi sıkıntılar yaşadığını meclis gündemine taşıyan Yaşar, “Devlet alacağından geri kalmıyor ama işveren alacağına gelince incelemeler bir türlü bitmiyor” dedi.

“İşverenin bugün çok ciddi oranda biriken KDV alacakları var” diyen Yaşar, “Bu KDV alacaklarının yanı sıra devlete de vergi, SSK borçları var. Ancak borçlar hemen tahsil ediliyor da alacaklar için uzun bir incele süreci uygulanıyor. Alacaklar tahsil edilemediğinde ise faiz işlemi uygulanıyor” diyerek işverene sahip çıktı.

Meclis konuşmasında işverenin sesi olan Yaşar, şöyle konuştu:

“Bakın işverenimiz diyor ki; ‘Sizin bu yaptığınız incelemeler baya uzun sürüyor. Bu uzun süren incelemeler bitip kesinleştikten sonra ancak devletten alacaklarımızı alabiliyoruz ama o arada ekonomik zorluklardan dolayı ödeyemediğimiz borçlara faiz bindiriliyor. Zaten sıkıntılı bir süreçteyiz daha da dara düşüyoruz’

MAHSUPLAŞILSIN!”

Biz de bu sebeple diyoruz ki bu incele süreçlerini hızlandırın ve işverenin borcunu alacağıyla mahsuplaşın ki işveren daha fazla bunalmasın. Burada devletin de bir zararı olmuyor, sonuçta mahsuplaşarak da olsa alacağını tahsil etmiş oluyor. Zaten borcunu ödemekte zorlanan işverene bir de faiz yükünü bindirmeyin.”

“İŞVEREN, MATRAH AFFI, STOK AFFI BEKLİYOR”

Yine aynı şekilde matrah artışı ve stok affıyla ilgilide çalışmaya ihtiyaç var. Ticaretin içinde bulunduğu durumdan kaynaklanan sebeplerden dolayı bu tür muafiyetler ele alınmalı. Geçtiğimiz dönemde, 2016’da da 2018’de de en yüksek parayı devlet matrah artışlarından toplamıştı. Bu durum da göz önüne alınarak gereken yapılmalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber