Yalçın “Kamu Çalışanlarının Emekleri Hak Ettiği Değeri Görmeli”

Yalçın “Kamu Çalışanlarının Emekleri Hak Ettiği Değeri Görmeli”
21.08.2023
A+
A-

Ali Yalçın “Kamu Çalışanlarının Emekleri Hak Ettiği Değeri Görmeli”

Ali Yalçın, Memur-Sen olarak amaçlarının memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarını korumak, refah seviyelerini yükseltmek ve emeğin karşılığını almak olduğunu açıkladı. Hem gerçekçi olmayan teklifleri reddettiklerini hem de masada müzakere sürdürdüklerini belirtti.

“Enflasyon farkı zam gibi sunuluyor” eleştirisini dile getiren Yalçın, tekliflerini Türkiye’nin mevcut durumunu ve üstlendikleri sorumlulukları göz önünde bulundurarak oluşturduklarını ifade etti. Merkez Bankası’nın öngördüğü enflasyon beklentilerinin tekliflerini desteklediğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin büyüme hedeflerini ve hükümetin refah vaadini Kamu İşvereni’ne hatırlattıklarını kaydetti. Ancak Kamu İşvereni’nin getirdiği tekliflerin ne gerçekçi ne de beklentileri karşılayacak nitelikte olduğunu dile getirdi.

Yalçın, “Enflasyon farkı, Kamu İşverenin jesti değil, toplu sözleşme kazanımımız ve geçmişe dönük alacağımızdır.” dedi.

Türkiye ekonomisinin yaşadığı sorunların kamu çalışanlarının sorumluluğu olmadığını vurgulayan Yalçın, emeklerinin ekonomik sıkıntı politikalarının içinde yer almayacağını belirtti.

Toplu sözleşmenin yalnızca maddi tekliflerle değil, aynı zamanda hizmet kollarına ve genel çözümlere odaklanması gerektiğine dikkat çeken Yalçın, hem hizmet kolu tekliflerinde hem de genel bölümde kritik başlıklarda ilerlemeler sağladıklarını ifade etti.

Ali Yalçın, toplu sözleşme sürecinin müzakere ve istişare ile sürdürüleceğini ve Kamu İşvereni’nden gelecek son teklifle önemli bir karar alacaklarını belirtti. Hakem Kurulu sürecine kadar uzlaşma yoluyla sonuçlanma hakkına sahip olduklarını dile getirerek, “Gerçekçi, piyasa koşullarını dikkate alan, enflasyonu ihmal etmeyen, refah payını içeren, kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak yeni bir teklif bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber