Vucüt direnci için kısıtlamayın, kararında beslenin!

Vucüt direnci için kısıtlamayın, kararında beslenin!
20.05.2020
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Al, kişinin yemek konusunda kendisini kısıtlamamasını fakat kararında beslenmesi gerektiğini belirterek, “Bunu başarabilirseniz sağlıklı, hastalıklara karşı dirençli vücudunuz olur” dedi.

Laparoskopik Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Al, Büyük Anadolu Hastaneleri Başhekimi Dr. Alparslan Tuhta moderatörlüğünde gerçekleşen instagram canlı yayınında Diyabet (şeker) hastalığının cerrahi tedavisinde güncel gelişmeler konulu açıklamalarda bulundu. Başhekimi Dr. Alparslan Tuhta ve Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Al yayında ayrıca kendisine iletilen sorularada yanıt verdiler.

BAŞARI ORANI YÜZDE 86
Özellikle şeker hastalarının hemen ameliyat mı olunuyor gibi sorularına yanıt veren Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Al, “Ben şeker hastasıyım hemen ameliyat mı olacağım gibi düşünce yanlıştır. Burada öncelikle hastaya uygunluk testleri yapılmaktadır. Bizim için pankreas rezervlerinin durumu çok önemli. Pandemi öncesi yurt dışı ve yurt içi gelen hastalarımızın pankreas insülin değerlerine baktık, uygun ameliyatlarını gerçekleştirdik. 21 yaşında hastamız da vardı, 78 yaşında hastamız da vardı.

Kapalı laparoskopik dediğimiz şekilde yaptığımız diyabet ameliyatlarında başarı oranımız yüzde 86. Buradan sağlıklı bir şekilde evlerine gönderdik. Operasyon sonrası hastanın spor yapması ve beslenmesi gibi faktörler çok önemli. Bizler sürekli hastamızı takip halindeyiz programlarımız var nerede olursa olsun takipteyiz. Hastamızla ilgili bütün sağlık bilgilerini değerlendirip yol haritamızı ona göre çiziyoruz.”

SAĞLIĞINIZI ERTELEMEYİN
Pandemi döneminde özellikle evde kalanlara düzenli beslenme uyarısında bulunan Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Al, “Pandemi döneminde sağlıklı beslenmeye, karbonhidratlara, şeker ve türevler gıdalara dikkat edilmeli.

Ben hastalarımıza diyorum, kendinizi kısıtlamayın, fakat kararında beslenin yani yiyecekleriniz dengeli olsun. Biri birinden fazla olmasın. Bunu başarabilirseniz sağlıklı bir vücudunuz olur ve hastalıklara karşı direnciniz artar. Fakat bunlardan birini aşırı yaptığımız da yada hiç yapmadığımızda vücudun dengesini bozulur ve sağlık sorunlarımız ortaya çıkar. Bu süreçte de özelikle sağlığınızı lütfen ertelemeyin şüphe duyduğunuz durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber