Veliler Dedektif Gibi İz Sürdü

Veliler Dedektif Gibi İz Sürdü
16.11.2019
A+
A-

Samsun’da ortaokul öğrencilerinin girdiği ve soruları çalınan Ortak Sınav ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Çocuklarının haksızlığa uğradığını ileri süren veliler, olayı araştırdı, soruların ne şekilde sızdırıldığını ortaya çıkaran bir iddiayı gündeme taşıdı.

Samsun’da ortaokul öğrencilerinin girdiği ve karne notu başarı ortalamasına etki eden ortak sınav sorularının, bazı öğrencilere sınav öncesinde etüt merkezinde çözdürüldüğü yönündeki veli şikayetleri sonrası, soruların çalındığı ortaya çıkmıştı. Sınav daha sonra iptal edildi.

VELİLER OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMADI
İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruları çalınan ortak sınavı, dün yeniden gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruların nasıl sızdırıldığı yada çalındığı konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, olayın peşini bırakmayan ve çocuklarının haksızlığa uğradığını düşünen veliler, dedektif gibi iz sürdü, topladıkları bilgileri bir mektup ile gazetemize ihbar olarak gönderdi.

İL MİLLİ EĞİTİME İHBAR MEKTUBU
Velilerin iddiasına göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında görevli bazı öğretmen ve idareciler, nüfuslarını kullanarak, soruları önceden temin etti. Söz konusu eski yada yeni eğitimciler, görevli oldukları yada yönetici oldukları etüt merkezlerinde, ortak sınav öncesi soruları öğrencilere çözdürdü. Veliler mektubunda etüt merkezleri ve okulların isimlerini tek tek yazarken, daha önceki yıllarda da buna benzer olayın yaşandığını iddia etti. Veliler, gazetemize gönderdiği ihbar mektubunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de ulaştırdı.

Sorular calindi denildi sok iddia ortaya atildi222

KURUMLAR ADETA SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise sınav skandalı hakkındaki sessizliğini koruyor. Esen skandal ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Veliler, ihmali olanların cezalandırılmasını isterken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sınavlardan sorumlu şube müdürlüğü yetkilileri sessizliğe gömüldü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı Hasan Balcı ise konudan haberi olmadığını, yazılı başvuru yapılması halinde açıklama yapacaklarını duyurdu.

(Hedefhalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber