Vedat Bilgin: EYT ilk aylıkları şubat ya da martta bağlanabilir

Vedat Bilgin: EYT ilk aylıkları şubat ya da martta bağlanabilir
15.01.2023
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 1 buçuk milyondan fazla kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesine ilişkin yeni detaylar paylaştı. Komisyon aşamasının ay sonunu bulabileceğini ve ayın sonunda ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na gidebileceğini ifade eden Bakan Bilgin, “İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir” dedi.

Binlerce çalışanın gündeminde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) sorununda düğüm, 2022’nin sonlarına doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de düzenlenen zirve sonrası yaptığı açıklama çözülmüştü. Yeni düzenlemeyle, yaş sınırı olmaksızın 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik kapısı açılıyor.

İlk maaşlarını almak için adeta gün sayan binlerce vatandaş, bir yandan düzenlemenin ne zaman meclise geleceğini takip ederken bir yandan da yetkililerden gelen açıklamalara kilitlenmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Eyt bize geldikten sonra Meclis’te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir, Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi. Bizden bir tarih istemeyin” ifadelerini kullanmıştı.

(Haberlercom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber