Vatandaşların çaldığı ilk kapı sizsiniz

Vatandaşların çaldığı ilk kapı sizsiniz
26.10.2023
A+
A-

100 kadın muhtarla buluştu: Vatandaşların çaldığı ilk kapı sizsiniz

Gölbaşı Vilayetler Evinde gerçekleşen buluşmaya Bakan Ali Yerlikaya ve davetli 100 kadın muhtar ile birlikte İçişleri Bakan Yardımcıları Bülent Turan, Mehmet Aktaş ve Münir Karaloğlu ile İçişleri Bakanlığı bürokratları katıldı.

123123 1

“Vatandaşların çaldığı ilk kapı sizsiniz”

Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 kadın muhtarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ali Yerlikaya, muhtarlık kurumunun 194 yıllık bir maziye sahip olduğunu ve vatandaşlar için devlete ihtiyaç duyulduğunda çalınan ilk kapı olduğunu kaydetti.

123123 2muht

“Kadın muhtarlarımız rol model olmaya devam ediyor”

Kadınların her görevde olduğu gibi muhtarlık görevini icra ederken de işlerini en iyi şekilde yaptıklarının altını çizen İçişleri Bakan Yerlikaya, “Kadın muhtarlarımız rol model olmaya devam ediyorlar. Edirne’den Kars’a, ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan siz kıymetli muhtarlarımızın, omuzlarındaki sorumluluk çok büyük. Çünkü; ülkemizin dününe, bugününe, yarınlarına, çocuklarına, gençlerine, yaşlılarına, birlik ve beraberliğine karşı vazifelerimiz var” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında bin 132 kadın muhtarın Türkiye’nin gücünü gözler önüne serdiğine vurgu yapan Ali Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettikleri gibi, kadınlara hak ettiği değeri vermek hem inancımızın hem kültürümüzün hem medeniyetimizin hem de anayasa ve yasalarımızın bize emridir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.