Vali Kaymak şehit aileleri ile iftarda buluştu

Vali Kaymak şehit aileleri ile iftarda buluştu
01.06.2019
A+
A-

Vali Osman Kaymak, Ayvacık Kaymakamlığı tarafından Ayvacık Yatılı Bölge Orta Okulu’nda düzenlenen iftar yemeğinde öğrenciler, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve gazi ailelerimiz ile bir araya geldi.

Yemek programı öncesi Valimiz Sayın Osman Kaymak, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile yakından ilgilenerek sohbet etti.

Yemek programının ardından Ayvacık Kaymakam Vekili Mehmet Zahid Uzun yaptığı konuşmasında, “Vatan uğruna canlarını düşünmeden veren ve sizleri bize emanet eden şehitlerimizin yakınları, gaziler ve sevgili gençler. Bu akşam bizleri kırmayıp iftarımıza geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yürüttüğüm Ayvacık Kaymakamlığı görevimden nasip olursa yarın ayrılıyorum. Yarından itibaren yabancı dil eğitimi için Ankara’ya gidiyorum. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizler beni bağrınıza bastınız ve bana değer verdiniz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman Ayvacık’ı unutmayacağım. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Valimiz Sayın Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Ramazan ayında bu akşamki iftar sofrasında bizleri, sizlerle bir araya getirdiği için Ayvacık Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımızın görevi Ayvacık ilçemizde bu gün sona eriyor. Başka görev için Ankara’ya gidecekler. Kendisine bizler Ayvacık’a verdikleri hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Allah yolunu açık eylesin.

Değerli şehit aileleri, sizler bizler için çok kıymetlisiniz. Sizlerin çocukları, evlatları bu vatanın bölünmez bütünlüğü için, bağımsızlığı için, huzuru, mutluluğu için, birlik ve beraberliği için canlarını feda ettiler. Allah sizlere sabırlar versin. O anlamda bizlerde sizlerle beraber olmaktan, bu iftar sofrasını sizlerle birlikte paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.

25 yıllık kaymakamlık ve 5 yıldır da Valilik yaptığını belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Çok sayıda şehit ailesi ile tanışma fırsatım oldu. Biz şehit yakınlarına son derece saygı duyuyoruz ve hürmet ediyoruz. Şehit aileleri seçilmiş insanlardır. Allahü teâlâ herkese şehitliği nasip etmiyor. Allah sizleri de bizleri de şehitlerimizle birlikte cennetinde buluşturmayı nasip eylesin. Tabi ki bizler şehitlerimize çok şey borçluyuz. Şehitlik bizim için çok kıymetlidir. Devletimiz biliyorsunuz şehit yakınlarımızın maddi olarak her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama şehit yakınlarının en çok ihtiyacı duyduğu şey onurlu duruşlarına karşı onları hatırlamak, hatırlarını sormak ve onları unutmamaktır. Onlara gereken sevgide ve saygıda eksiklik yapmamaktır. Bu bizlerin ve kamu kurumlarının görevinin yanında bütün toplumun görevidir. Ben buradan Samsun’daki ve bütün ilçelerimizdeki memurlarımıza sesleniyorum. Lütfen bir şehit yakını kurumunuza geldiği zaman kesinlikle onu en iyi bir şekilde ağırlayacak ve dinleyeceksiniz. Onun güzel bir şekilde kamu kurumunda ayrılmasını sağlayacaksınız. Onlar bize şehitlerimizin emanetleridir.” dedi.

Şehitlerimizin hepimiz için canlarını feda ettiğini söyleyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Hatta bir apartmanda, bir mahallede bir şehit varsa o şehit o mahalleye veya apartmana zimmetlidir diye düşünmek lazım. O şehidin ailesinin ihtiyaçları, onların gönüllerinin hoş edilmesi, onların mutlu olması ve incinmemesi, o mahallenin veya apartmanın sorumluluğundadır. O şehit ailesini o mahalleli incitirse ondan şehit incinir. Şehit incinirse de Allah incinir. O yüzden şehit ailelerimizi incitmeden onların hatırlarını soralım.” dedi.

Valimiz Sayın Osman Kaymak konuşmasının sonunda, “Sevgili çocuklar bugün aranızdayız. Yatılı Bölge Okulunuz hakkında Kaymakamımız çok güzel bilgiler verdi. Ayvacık’ın en başarılı okulu ve çalışkan öğrencilerinin burada olduğunu belitti. Sizleri tebrik ediyoruz. Çocuklar sene sonuna geldiniz. Devletimiz sizler için çalışıyor. Bizlerin sizlerden tek isteği sadece derslerinize çok iyi çalışmanızdır. Kitap okumayı mutlaka ihmal etmeyin. Kitap okuyan çocukların anlama ve kavrama yetenekleri gelişiyor. Ben bu akşam bu iftar programını düzenlediği için Kaymakamımıza tekrar çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Ramazan-ı Şerifiniz ve Kadir geceniz mübarek olsun.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, iftar yemeğine katılan Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine 100. Yıl tişörtü hediye ederek, derslerinde başarılar diledi. Daha sonra Valimiz Sayın Osman Kaymak, iftar yemeğinin ardından şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve gazi ailelerimizle çay içerek, sohbet etti.

İftar programına ayrıca, Salıpazarı Kaymakam Veklili Ali Osman Bulat, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı J. Asb. Kıd. Bçvş. Çağatay Büyükada, Ayvacık İlçe Emniyet Müdür Vekili Faruk Türk, öğrenciler, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber