Vali Kaymak Dünya Çocuklarını Evinde Ağırladı

Vali Kaymak Dünya Çocuklarını Evinde Ağırladı
15.04.2019
A+
A-

Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için ilimize gelen bir grup misafir çocukları ve onları evlerinde misafir eden Samsun’lu çocukları Valilik Konutunda ağırladı.

41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için ilimize gelen misafir çocukları Valilik Konutu kapısında karşılayan Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, çocuklarla yakından ilgilenerek, sohbet etti.

Sohbetin ardından bir konuşma yapan Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Öncelikle 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için ilimize gelen misafir çocuklara hoş geldiniz diyorum. 19 Mayıs 1919’un 100. Yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde bu sene 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğinin ilimizde olmasını arzu etmiştik. Bu konuda girişimlerde bulunduk. TRT Genel Müdürümüzün de uygun görmesiyle 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği bu sene ilimizde yapılıyor. 39 ülkeden 660 öğrenci bu gece itibariyle ilimize geldiler. Bu çocuklarımızın her birini bir okul ve öğrenci ile kardeş eyledik. Bu çalışmayı Mili Eğitim Müdürlüğümüz ve TRT ile birlikte üç aydır çalışıyoruz. Çocuklarımız kardeş oldukları öğrenci kardeşlerinin evlerinde misafir oldular.” şeklinde konuştu.

Bu gün itibariyle etkinliklerin başladığını söyleyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “20 Nisan 2019 tarihine kadar bu çocuklarımız Samsun’da kalacaklar. Samsun’da kaldıkları müddetçe kendi hazırlamış oldukları ülkelerine has gösterileri bizlere sunacaklar. İlkadım ve Atakum ilçemizde iki etkinlik alanı belirlendi. Çocuklarımız buralarda gruplar halinde kendi ülkelerinin folklar gösterilerini yapacaklar. Ülke gösterileri ve konserler olacak. Bu çocuklarımız için piknik düzenleyeceğiz. 20 Nisan 2019 günü Tekkeköy Yaşar Doğu Salonu’nda katılımcı ülke çocuklarının performanslarını sergileyeceği gala gösterisi olacak.

Ben bu vesile ile buradan bütün Samsunlu hemşehrilerimi tüm etkinliklere davet ediyoruz. Samsunlu çok değerli vatandaşlarımız bu çocukların ülke gösterilerini izlesinler. Bu bizim için çok anlamlı. Amacımız ilimizde bu sene 41. düzenlenecek olan Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğinin kardeşliğe, birliğe ve barışa vesile olmasıdır. Bu etkinlik ve buraya katılan yabancı çocuklar ülkemizin ve Samsunumuzun tanıtımı açısından çok önemlidir. Bu çocuklar burada edindikleri güzel arkadaşlıklar ve güzel dostluklar ile ülkelerine dönecekler. Ben Samsunlu ailelerin bu çocuklarımızı en iyi şekilde misafir edeceklerine inanıyorum.” dedi.

İlimize gelen misafir çocuklarımızı evlerinde misafir etmek için çok sayıda müracaat ve talep olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Ben bu taleplerinden ve misafirperverliklerinden dolayı Samsunlu ailelere çok teşekkür ediyorum. İşte görüyorsunuz, çocuklar kardeş edindikleri çocuklarla çok iyi anlaşıyorlar ve çok mutlular. Buradan çocuklarla birlikte diyoruz ki, biz artık dünyanın kardeş çocuklarıyız. Buradan bütün dünyadaki savaşların bitmesini istiyoruz. İnsanlar birbirlerini sevsin, birbirlerine yardımcı olsunlar. Gerçek dostluğun ve kardeşliğin sürekli dünyada hakim olması ümit ve temennisiyle bu etkinliklerin ülkemize ve Samsunumuza hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımıza ilimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Daha sonra Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için ilimize gelen misafir çocuklar ile birlikte pasta kesti. Ardından şenlik için ilimize gelen bir grup çocuğa kendi elleriyle ikramda bulunan Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, ziyaretin sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.