resim yükle

Vakfıkebir Minibüs Şoförlerinden Çağrı!

Vakfıkebir Minibüs Şoförlerinden Çağrı!
18.07.2024
A+
A-

Vakfıkebir Minibüs Şoförlerinden Çağrı!

Asım ÇAVDAR  BHA/Trabzon

Minibüs şoförleri, ilçede korsan taşımacılığa karşı olduklarını ifade ederek uzun kuyruklar oluşturdu ve seslerini duyurmak için bir araya geldi.

Yaklaşık 70 araçtan oluşan konvoy, Vakfıkebir Emniyet Müdürlüğü’ne doğru hareket ederek, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. 1 Nolu SS Minibüsçüleri Kooperatifi olarak yapılan basın açıklamasında, kooperatif üyeleri tepkilerini dile getirdi.

” Trabzon’a Yasal Yolcu Taşımacılığı Yapmalıyız”

Yapılan açıklamada ‘’Nolu SS minibüsçüleri kooperatifi olarak basın açıklamasında bulundular. Yapılan açıklamada” 1 Nolu SS minibüsçüleri kooperatifi olarak (73 Araç) kar kış kış pandemi demeden Saban saat 6’dan itibaren başlamak üzere Trabzon’a yasal olarak yolcu taşımacılığı yapmaktayız.

Yaptığımız inceleme sonucu ilçemizde çalışanlar (S) Plaklı araçların çalışma süresi 31.12.2022 tarihinde sona ermiştir. Yaklaşık 2 seneden beri çalışma ruhsatları izni etmektedir.

Bir an evvel yasal sürecin başlatılması ve araçların trafikten men edilmesini kanunen bekliyoruz.

Bahse konu (S) Plakalı araçların 2918 sayılı trafik kanunun ek 2/34 maddesinin Büyükşehir Belediyesi’nin kanunu kapsamında ilgili belediyeden çalışma izni ruhsatı alamdan belediye sınırları dahilinde yolcu taşıması açıkca yasaklanmıştır.

Kuralları ihlal edenlerin haksız kazanç sağlayanların bir an önce yetkililer tarafından gerekli kanuni işlemlerin yapılmasını bekliyoruz.” ifade ettiler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.