Uyku apnesi sorununa son!
Uyku apnesi sorunu Samsun’da son buldu
CPAP cihazından tamamen kurtuldu
Eskişehir’den Samsun’a tedavi için geldi
Uyku apnesi yani gece uykuda nefes kesilmesi hastalığı yaşayan Eskişehirli Kemal Aytar isimli hasta bu rahatsızlığından dolayı kullandığı CPAP cihazından Samsun Büyük Anadolu Hastanesi’nde geçirdiği Uyku Apnesi Ameliyatı sonrası tamamen kurtuldu.
CPAP cihazı olması rağmen nefes alamadığını ifade eden 29 Yaşındaki Eskişehirli Kemal Aytar; “2012 yılından beri CPAP cihazı kullanmama rağmen nefes alamadığım için zorlanıyordum. Saatte yüz defa nefesim duruyordu ve uyurken horlama oluyordu. Araba sürerken veya kahvede oyun oynarken hemen uykum geliyordu. Eskişehir de CPAP cihazından başka tedavi olmadığını söylediler fakat bir kaç araştırma yapınca Samsun’da bunun tedavisi olduğunu öğrendim ve burada ameliyat olmaya karar verdim.” dedi.
CPAP cihazından kurtulduğu ve ameliyatının başarıyla gerçekleştiği için ameliyatını gerçekleştiren Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren’e, Hastane yönetimine ve personeline teşekkür eden Kemal, Aytar “Her gece uykusuzluktan piskolojim bozulmuştu ve bu yüzden ağlıyordum. Cpap kullanmama rağmen nefes bile alamıyordum. Geceleri horlamaktan eşim rahatsız oluyordu ve Eskişehir’de bunun tedavisi olamdığı için hocamı buldum. Çok şükür şimdi rahat nefes alabiliyorum. Hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Uyku apnesi tedavi yöntemlerinde bazen CPAP Tedavisi uyguladığını bu yüzden hastaların uykuda cihaz kullanmak zorunda kaldığını belirten Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren , hastaların bu ve bunun gibi durumlarda tedavi yöntemlerinde, tedavinin ilerleyiş şekline göre yapılacak olan ameliyatlarda bu cihazlardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
CİHAZDAN KURTULDU
Gece uykuda nefes kesilmesi yani uyku apnesi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Erdal Seren, “Gece uykunuzda nefesiniz kesiliyor ise bununla birlikte gün içinde kendinizi uykulu ve halsiz hissediyorsanız, sizde “uyku apnesi” olabilirsiniz. Uykuda nefes kesilmesi demek, o süre için vücudun oksijensiz kalması ve buna bağlı olarak birçok anormal reaksiyonların gelişmesi demektir. Bu anormal reaksiyonlar zaman içinde yüksek tansiyona, kalp spazmına ve ciddi akciğer hastalıklarına neden olabilmektedir. Bu anlamda belirli düzeyde obstruktif uyku hastalığı olan ve operasyonun yetersiz olacağı hastalarda hava yolunun gece sürekli açık kalmasını sağlamak için de CPAP cihazı kullanılmaktadır. CPAP (Contnous Positive Airway Pressure) cihazı havayı doktorunuz tarafından belirlenen basınçla burun maskesi aracılığıyla hava yoluna ileterek, kasların gece boyunca çökmesi engeller. Hava yolunun açık kalmasının sonucunda oksijen düşmeleri engellenmiş olacaktır. Hastaların durumuna göre bu tedavi yöntemi de uygulanmaktadır. Yaptığımız muayene sonrasında kendisine bu kez de biz ameliyat yapmamızı önerdik. Ailenin de onayı ile operasyon kararı alındı. Başarılı bir operasyonun ardından hastamız sağlığına kavuştu ve cihazdan da kurtuldu.” diyerek sözlerine son verdi.