Usta, yurtdışında kalan vatandaşların sorunlarını dile getirdi

Usta, yurtdışında kalan vatandaşların sorunlarını dile getirdi
27.05.2020
A+
A-

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

YURDA DÖNMELERİ İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNUYOR, TAKİP EDİYORUZ

Usta, “ekmek parası için Katar, Hırvatistan, Nijerya, Suudi Arabistan’a işçi olarak gitmiş ancak malum sebeplerden çok kötü sağlık ve yaşam koşullarında mahsur kalmış vatandaşlarımız, yurda dönmek için dünyanın dört bir yanından bize ulaşıyorlar. Biz de girişimlerde bulunuyor ve takip ediyoruz” dedi.

Devamında, yurtdışında çalışan yüzlerce vatandaşın koronavirüs salgınının yayılmasından sonra türlü sebeplerle işlerine son verildiğini, çalışmak için götüren şirketlerin işçilerin birçoğuna aylarca ödeme yapmadığını ve vatandaşları orada kendi başlarına bıraktıklarını ekledi.

Mahsur kaldıkları ülkelerde onlarca kişinin bir arada ve hiçbir sağlık tedbirine uymadan yaşamak zorunda kaldıklarını ifade eden Usta, aralarında korona pozitif olanların da olduğunu, bu kişilerin gerekli tedaviyi aldıklarından şüphe duyduğunu ve bulundukları koşullarda bulaş riskinin çok yüksek olduğunu belirtti.

GEREĞİ YAPILMALI, İVEDİLİKLE VATANLARINA KAVUŞMALILAR

İlgili kurumlar nezdinde vatandaşların yurda dönmeleri için süreci takip ettiklerine ve bu konunun vatandaşlarımızın sağlığıyla ilgili olup siyaset üstü olduğuna değinen Usta, “bir kısım vatandaşlarımız çok şükür ülkeye döndü ancak ailelerinden, memleketlerinden uzakta, zor şartlar altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın dönmesi için de devletimiz ivedilikle gereğini yapmalı ve bu insanları ailelerine, sevdiklerine, vatanlarına kavuşturmalıdır” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.