Usta EYT’lilerle İstanbul’da buluştu

Usta EYT’lilerle İstanbul’da buluştu
23.10.2021
A+
A-

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, İstanbul’da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonunu ziyaret etti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yla birlikte, Federasyon başkanı Gönül Boran’ı, yönetimini ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ziyaret eden Usta, emeklilikte yaşa takılanların desteğini her zaman hissettiğini ve kendisinin de her zaman destekçileri olduğunu söyledi.

Usta’nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

EYT İÇİN MİLAT OLDU

Bundan tam 3 yıl önce emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesine ilişkin İYİ Parti tarafından verilen önergeye destek verdiğim için 24 Ekim 2018 yılında mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştım. O önerge Ak Partiye rağmen Meclisten geçen ilk önergeydi. Benim görevden alınmamdan sonra yeniden yapılan oylamada reddedildiyse de, o gün EYT için bir milat oldu.

BU ADALETSİZLİĞE GÖZ YUMAMAYIZ

10 bin gün prim ödemiş hala 15 yıla kadar beklemesi gereken arkadaşlar var. Burada apaçık bir adaletsizlik var, EYT’lilere bir kıyak yapılmasını istemiyoruz. Hiç prim yatırmadan emekli olmuş binlerce insan varken EYT’lilere karşı yapılan bu adaletsizliğe göz yumamayız.

DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK

Devlet gençsiniz diyor, özel sektör yaşlısınız diyor çalıştırmıyor. Dolayısıyla bu sorunun çözülmesi lazım. Biz İYİ Parti olarak bu sorunun ivedilikle çözülmesini istiyoruz.

Biz dersimize iyi çalıştık. Şu anda Devletin dahi elinde olmayan çalışmalar elimizde mevcut. Değişik senaryolarda bu sorun çözülebilir. Makulü yakalayacak bir çözümü inşallah Sayın Genel Başkanımızın eliyle kamuoyuna da duyuracağız.

İKTİDAR ÇÖZMEZSE, İYİ PARTİ OLARAK İLK SEÇİMDE İKTİDARA GELDİĞİMİZDE EYT’LİLERİN BU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

İYİ Parti bu konuda hep kritik rolde olmuştur. İnşallah biz bu çözüm paketimizi açıkladıktan sonra bu önerinin önünde kimse duramayacaktır. İktidar alır, kullanır da sorunu çözerse hemen çözülmüş olur ama çözmezlerse, biz İYİ Parti olarak ilk seçimde iktidara geldiğimizde EYT’lilerin bu sorununu çözeceğiz.

Bunun elbette bütçede bir maliyeti olacak ancak bütçeye getirilen maliyetlerin vatandaşın yararına olması gerekir. Bütçe bir tercihler setidir. Biz bütçeyi doğru yöneterek EYT’lilerin sorununu ilk iş olarak çözeceğiz.

Toplantı Usta’ya yapılan tezahüratlarla devam ederken, EYT’lilerin yoğun ilgileri ve fotoğraf çekimleriyle sonlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber