Usta Bakan Fahrettin Koca’ya hastanenin akıbetini sordu

Usta Bakan Fahrettin Koca’ya hastanenin akıbetini sordu
07 Ekim 2019 19:41
A+
A-

Samsun Milletvekili Erhan USTA, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yapımı yılan hikayesine dönen Vezirköprü Devlet Hastanesinin akıbetini sordu.

Tamamlanamayan hastane inşaatıyla ilgili Meclis Başkanlığına sunduğu önergede şunlara değindi:

VEZİRKÖPRÜ OYALANDI, HASTANE İNŞAATI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?
Vezirköprü ilçemize yapılması planlanan devlet hastanesi 2013 yılında ihale edilmiştir. Aradan geçen onca sene içerisinde birçok İl Sağlık Müdürü değişmiş; iflas eden müteahhitler gerekçe gösterilerek, inşaat çok kez el değiştirmiştir. Her sene sorumlular, inşaatın çok yakında tamamlanacağı yönünde açıklamalarda bulunarak Vezirköprü halkını oyalamıştır. Şuan uzman raporlarına göre hastane inşaatının tamamlanma oranı nedir? İnşaat ne zaman tamamlanacak, Vezirköprü’nün hastane ihtiyacı ne zaman giderilecektir?

FİRMALAR MI YETERSİZ?
Hastane yapım sürecinde birçok müteahhit iflas etmiş ve hastane inşaatı hala tamamlanmamıştır. İhale şartları ihaleyi alan firmanın iflasına sebep olacak kadar ağır mıdır? Değilse bu firmaların ihaleyi alabilme yeterlilikleri var mıdır?

HALA TEREDDÜTLER VAR
Hastane inşaatına ilişkin bazı tereddütler bulunmaktadır. Halihazırda inşaat alanının coğrafi koşulları sebebiyle çok ciddi harfiyat masrafı olmuştur. Kamu bütçesinin bu şekilde verimsiz kullanıldığı düşünülmektedir. Bölge zemin itibarıyla da toprak kaymalarına müsaittir.

Vezirköprü Hastanesinin yapım ihalesi sürecinde hangi kamu menfaatleri gözetilerek bu bölge tercih edilmiştir? İnşaat ve civarında bulunan zemin etütleri kim tarafından yapılmıştır? Elde edilen sonuçlar nelerdir?

İnşaat alanından bugüne değin ne kadar harfiyat çıkarılmıştır? Bunun maliyeti nedir? Bundan sonraki süreçte inşaat tamamlanana kadar çıkarılması planlanan yaklaşık harfiyat miktarı ve maliyeti nedir?

ÖNLEM ALINACAK MI?
Ayrıca inşaatın bulunduğu bölgenin üst kısmında sulama göletinden gelen su boruları bulunmaktadır. Bu borular daha önce toprak kayması sebebiyle patlamıştır. Olası bir doğal afette hastanenin bundan ciddi şekilde etkilenmesi muhtemeldir. Bütün bunlar düşünüldüğünde neden böyle bir arazinin tercih edildiği merak konusudur.

Bölgede olası bir toprak kaymasına karşı bir önlem alınacak mıdır? Söz konusu sulama göleti borularının patlaması ihtimaline karşılık bir tedbir var mıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.