Ünlü pastaneciyi vuran polisin iddianamesi hazirlandı

Ünlü pastaneciyi vuran polisin iddianamesi hazirlandı
09.10.2018
A+
A-

Samsun’da geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümü, 1 kişinin ise yaralanması ile sonuçlanan silahlı saldırı ile ilgili savcı müebbet hapis cezası istedi.

Pastahane sahibi Rasim Sabah’ın öldüren polis memuru Adem Yıldız’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Samsun’da park kavgası sonucunda tartıştığı bir kişiyi öldüren, bir kişiyi ise yaralayan polis memuru Adem Yıldız için savcı müebbet hapis cezası istedi. Sözcü’den İbrahim Akduman’ın haberine göre, Yıldız’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

Samsun İlkadım İlçesinde 9 Temmuz’da meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: 43 yaşındaki polis memuru Adem Yıldız, eşiyle birlikte Saathane Meydanı’nda manavlardan konservelik vişne almaya gitti. Eşini cadde üzerinde indiren Yıldız aracını müsait bir yere park etti. 35 yaşındaki Rasim Sabah ve bazı esnaflar araç park etme yüzünden Yıldız’la tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine iki kişi Yıldız’ı eşinin yanında dövmeye başladı. Bunun üzerine Yıldız, beylik silahıyla ateş ederek Rasim Sabah’ı öldürürken, 36 yaşındaki Fatih Çepniler’i ise yaraladı.

İFADESİNDE OLAYI ANLATTI
Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Adem Yıldız savcılıkta verdiği ifadede arabasını park ettiği sırada Rasim Sabah’ın kendisine hakaret ve küfür ettiğini ileri sürerek olayı şöyle anlattı: “Rasim aniden yerinden kalkı ve bas git buradan diyerek aracın sağ kapısı açarak içeri girip bana vurmaya başladı. Sonra sol kapıyı yöneldi. Bu sırada diğer şahıs geldi. Ve beni araçla kapı arasına sıkıştırdı. ikisi birden bana küfür edip vurdular. Çevredeki insanlar onları uzaklaştırdı. Ancak kaldırımdaki sandalyesine oturan Rasim, eşimin gelmesini beklerken yine bana küfür ediyordu. Bir kez daha yerinden kalkıp üzerime doğru gelirken elini beline götürdü. Bende arabadaki çantada bulunan silahımı alarak ona doğru ateş ettim. Başka kimseye ateş etmedim. Diğer kişi nasıl yaralandı bilmiyorum” dedi.

MÜEBBET HAPİS TALEBİ
Soruşturmayı yüreten Cumhuriyet savcısı, olayın meşru müdafa sınırları içinde olmadığını savunarak sanık polis memurunun cinayet ve yaralama suçlarından müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istedi. Polis Adem Yıldız’ın yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlanacak.

(Samsunhaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.