Ukrayna ordusunun kamuflajları Bingöl’de üretiliyor

Ukrayna ordusunun kamuflajları Bingöl’de üretiliyor
14.11.2022
A+
A-

Bingöl: “Yaklaşık 650 çalışanımızda yoğun bir mesai harcayarak üretimimizi sürdürüyoruz. 400 Bin parça üretilecek. Yüklenici firma olarak bölgedeki birçok firmaya da fason iş verdik. Teslimatları önemli ölçüde yaptık. Kalan işlerimizi de en kısa sürede teslim etmeyi hedefliyoruz”

Daha önce Irak, Ürdün, Libya, Azerbaycan ordularının kamuflajlarını diken Bingöl’ün köklü tekstil kuruluşu Binler Tekstil (BİN GROUP), bu kez Ukrayna ordusunun kamuflajlarını dikiyor.

Ukrayna Ordusu görevlileri de üretim tesisinde çalışmaları yerinde inceleyip, Binler Tekstil (BİN GROUP) Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bingöl’den bilgi aldılar. Ziyarette, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) yeni Başkanı Kadir Çintay da bulundu.

400 BİN PARÇA KAMUFLAJ ÜRETİLECEK

Bir süre önce başlayan çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve bölgedeki birçok firmaya da fason üretim anlamında iş verdiklerini anlatan Vedat Bingöl: “Bu alanda yeterli altyapıya sahip bir firma olarak yıllardır birçok ülkenin askeri üniformalarını üretiyoruz. Ukrayna Ordusu da, bu yeterliliğimizi görerek tercihini bizden yana kullandı. Bu anlamda müteşekkiriz. Yaklaşık 650 çalışanımızda yoğun bir mesai harcayarak üretimimizi sürdürüyoruz. 400 Bin parça üretilecek. Yüklenici firma olarak bölgedeki birçok firmaya da fason iş verdik. Teslimatları önemli ölçüde yaptık. Kalan işlerimizi de en kısa sürede teslim etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bingöl, görüşmede kendilerini yalnız bırakmayan ve daha fazla iş hacmi oluşturulması taleplerini ileten BİNTSO Başkanı Kadir Çintay da teşekkür etti.

ÇİNTAY: “BİNGÖL OLARAK TEKSTİL ALTYAPIMIZ GÜÇLÜ”

Ukrayna heyeti ile görüşmede Bingöl’ün tekstil altyapısına dikkat çeken BİNTSO Başkanı Kadir Çintay, inşa edilen Tekstil Kent’in önemine işaret edip tüm ihtiyaçları karşılayacak potansiyellerinin olduğunu vurguladı.

Binler Tekstil firmasının bu alanda köklü oluşuna da vurgu yapan Çintay: “Vedat Bingöl Bey’i bu girişimleri ve hem istihdama hem de Bingöl’ün ihracatına sağladığı katkıdan dolayı tebrik ediyorum. Bu çalışmaları ticari bakımdan önemli olmakla birlikte ilimiz için de gurur verici bir tablodur. Bu çalışma ağının ilimizdeki tüm firmalarımıza uzanmasını ve Bingöl’ün tekstilde önemli bir merkez olmasını istiyoruz. Çünkü önemli bir altyapımız var ve bunu değerlendirmek istiyoruz. Bu uğurda elimizden gelen çabayı da ortaya koyacağız.” diye konuştu. (

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber