‘Ufka Yolculuk’ Yeni Bir Yolculuğa Hazırlanıyor

‘Ufka Yolculuk’  Yeni Bir Yolculuğa Hazırlanıyor
24.12.2019
A+
A-

“Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu” olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 8’incisi için hazırlıklar başladı.  Her yıl katlanarak artan bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşen sınavlara bugüne kadar 2.8 milyonu aşkın kişi katıldı.

Server Yaşam Vakfı’nın Türkiye genelinde, Samsun’da da Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü organizasyonuyla, Samsun Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ve Yeşilyurt Demir Çelik Firmasının destekleriyle tertip edilen Ufka Yolculuk Yarışmasının, Samsun tanıtım toplantısı yapıldı.

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm bireylerin, bilgili, doğru inançlı ve güzel ahlaklı olması ve bunları davranışlarına yansıtan ‘İdeal İnsan’ın yetişmesi amacıyla yola çıkan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, bu yıl yeni bir konu ve yeni bir vizyonla yarışmacılarıyla buluşacak.

-“8. Ufka Yolculuk Yarışma Konusu: “Adap”

Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Muştu yaptığı konuşmada; ‘’Önceki yıllarda Kur’an-ı Kerim meali, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hayatı, hadis-i şerif, ilmihal, Kur’an ve sünnet bütünlüğü, evrensel bir değer olan “Güzel Ahlak” gibi konularda gerçekleştirilen yarışmanın bu yıl için seçilen teması ise “Adap’tır” dedi.

Ayrıca Muştu, ‘’Ufka Yolculuk yarışmaları ile milyonlarca insanın kitap okumasının yanı sıra katılımcılara doğru ve sahih kaynaklardaki bilgiler aktarıldı. Bu yıl 8’incisini düzenleyeceğimiz yarışma sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine henüz genç yaşlarında, hepimizin ihtiyaç duyduğu ve bir ömür boyu zihinlerde kalması gereken adap ve adabın gerektirdiği değerleri kazandırmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Şahin’in ‘’Birey ve Toplum için Adap’’ konulu sunumunda, “Daha güzel bir gelecek için iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlaklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmeliyiz. Bu amaçla yaşadığımız çevrede 7’den 70’e herkes ile her zamankinden çok daha birlik ve beraberliğe muhtacız. Kardeşliği, birlik ve beraberliği tesis etmek için önemli sorumluluklar taşımalıyız. Sevgiyi artırmak, ayrılıkları ve çekişmeleri ortadan kaldırmak için üzerimize düşen görevlerden biri de güzel adap sahibi olmaktır.’’ ifadelerini kullandı.

-“Yarışma Takvimi”

 Ufka Yolculuk Yarışması Samsun il tertip komisyon üyesi Kemal Davutoğlu yaptığı konuşmada; ‘’Türkiye’nin bütün illerindeki okullarda yapılacak olan yarışmanın müracaatı 25 Kasım 2019’da başladı. Yarışmaya başvuru yapanlar ilk olarak 29 Şubat 2020 tarihinde bulundukları yerden diledikleri şekilde online sınava katılacaklar. Online sınavda belirlenen sınav barajını geçen yarışmacılar, belirlenen sınav merkezlerinde sınava girmeye haz kazanacaklar. Yazılı sınav 29 Mart 2020 Pazar günü yapılacak. 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek olan yarışmada, İlkokul kategorisinde katılanlar, “Edep Diyarına Yolculuk”; ortaokul kategorisinde katılanlar, “Edep Mektebi” ve lise kategorisinde katılanlar ise “İletişim, Nezaket ve Adap” kitaplarını okuyarak hazırlanabilecekler.’’ ifadelerini kullandı.

  -“Bize okumak yakışır.”

Ayrıca Davutoğlu, ‘’Ufka yolculuk, son 7 yılda 81 il genelinde, 3 bin 339 sınav merkezinde ve toplamda 2 milyon 864 bin 657 kişiyle gerçekleştirildi. “Kaybedeni Olmayan Yarışma” ve “Bize Okumak Yakışır” sloganlarıyla milyonlara ulaşan Ufka Yolculuk Yarışmaları;  proje ortakları ile birlikte binlerce gönüllü desteği ve dağıttığı ödülleri ile lider bir organizasyon konumunda olmayı sürdürüyor. Samsun’da, İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde; 1’incilere 1000 TL, 2’ncilere 750 TL, 3’üncülere 500 TL, 4 ve 5’incilere Çeyrek Altın, 6 ve 10’uncu olanlara Gram Altın olarak ödüllendirilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt için www.ufkayolculuk.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber