U18 ‘e şampiyon İlkadım Belediyespor oldu

27.12.2019
A+
A-

İlkadım Belediyespor, U18  Kız Basketbol Samsun İl Birinciliği finalinde Canik Şehit Uğur Birinci Spor Kulübünü 87-32 mağlup ederek,55 sayı farkı ile şampiyonluk kupasını evine götüren taraf oldu.
U18 kız basketbol takımı Samsun İl birinciliği finalinde İlkadım Belediyespor ile Canik Şehit Uğur Birinci Spor Kulübü kupanın sahibi olmak için karşılaştı. İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanan maça iyi başlayan İlkadım , ilk periyotu 15-5 ve devreyi de 39-15 üstün tamamlayarak soyunma odasına gitti. İkinci yarının ilk çeyreğine hızlı başlayan İlkadım U18 kız takımı 2 sırt numaralı Bahar’ın yan basketleri 35 sırt numaralı Sılanın ribauntları ve 0 numaralı İrem Sılanın 3’lük basketleri ile aradaki puan farkını açtı. Maçın son çeyreğin girdiği mücadele sonrası sakatlanan 5 sırt numaralı Yağmur Kara’yı takım arkadaşları saha dışına taşıması izleyenlerden bol alkış aldı. Maçta iyi alan savunması ile rakibine şans tanımayan İlkadım, rakibini 87-32 lik skorla yenerek, şampiyonluğa uzandı. Üçüncülük
müsabakasında ise Çarşamba Gençlikspor ile Atakum Belediyespor kıyasıya mücadele ettiği müsabakada 56-51 skorla gülen taraf Çarşamba Gençlikspor oldu.

“Dereceye girenlere madalyaları verildi”
Final ve üçüncülük müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyon İlkadım Belediyespor’a kupa ve madalyasını sporcuları tek tek kutlayarak başarılarının devamını dileyen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık takdim etti. İkinci Canik Şehit Uğur Birinci Spor Kulübünü kupasını  İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar verirken, üçüncü Çarşamba Gençlik sporun  kupasını Mustafa Dağıstanlı Tesis Amiri Hakan Oran verdi. Final müsabakasının en değerli oyuncusu şampiyon İlkadım Belediyespor’dan 2 numaralı Bahar Güraka’nın ödülünü, maçın hakem gözlemcisi Yusuf Cangedikli verdi.

“Şampiyonluk yolunda emeği geçen herkese teşekkür etti”
Maç sonrası duygu ve düşüncelerini dile getiren Antrenör Can Küntüşlü ve Hasan Yaşar ise
sporcularını kutlayarak "Emeklerimizi boşa çıkarmayan koca yürekli sporcu öğrencilerimizin
verdikleri mücadele için alınlarından öpüyor , bu süreçte bize destek olan Belediye
Başkanımız Sn Necattin Demirtaş a Spor Müdür Hakan Karaman’a Tesis Sorumlumuz Sami
Sekmenoğlu’na Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz Recep Aysu ya velilerimize  herkese teşekkür
ediyorum" dedi.

“İlçeye Şampiyonluk getiren sporcular yetiştiriyoruz”
Elde edilen başarının kendilerini çok sevindirdiğini belirten İlkadım Belediyesi Spor Müdürü Hakan Karaman, "Çok gururlandık, çok mutlu olduk. Kulüp olarak alt yapıya her daim önem veriyoruz. Disiplinli çalışma neticesinde  yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda şampiyonluk getiren kulüp olmanın gururunu yaşıyoruz. Basketbol’da Şampiyon olan U18 Kız Basketbol takımımız Zonguldak da yapılacak  olan  bölge şampiyonasında ilimizi başarı ile temsil edeceğinde hiç şüphem yok. Kız basketçilerimiz başarı grafiğimize bir yenisi daha eklerler inşallah. Bu başarı bir ekip işi bizde hep birlikte bir aileyiz. Tüm salon sporlarında sporcularımızın  başarılı olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Sonuna kadar her sporcumuz un yanınızdayız" diye konuştu.

“Spora ve sporcuya tam destek veriyoruz”
Sporda başarının sırrı spora ve sporcuya verilen destekler olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “İlkadım spor başarılarıyla artık yurt genelinde bir marka haline geldi. Sadece yurtiçi değil Avrupa ve Dünya sahnesinde de başarılarımız takdire edilecek düzeyde. Bu başarıların arkasında gençlerimize duyduğumuz sonsuz güven ve destek var. Biz desteğimizi arttırıyoruz onlarda başarıları ile gurur kaynağımız oluyor. Şampiyon kızlarımızı tebrik ediyor ve Zonguldak gerçekleştirilecek şampiyonada başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber