Türkel: Samsun Limanı Samsun trafiğini felç etti

Türkel: Samsun Limanı Samsun trafiğini felç etti
09.01.2023
A+
A-

CHP İl Başkanı Fatih Türkel Samsun Limanının Samsun trafiğini felç ettiğini söyledi. 

Samsun’da son 2 ayda yoğunlaşan tır trafiği ve liman girişinin tıkanması beraberinde birçok sorunu getiriyor. Günlük 1000 adet aşağı limana tır girişi ve talebi doğru ve düzgün yönetilmediğinden ötürü hemşerilerimizin can ve mal güvenliği riske ediliyor.

Fuar Caddesi’nde Samsunlulara park etme yasağı uygulanırken çekilen tırlarla adeta trafik felç ediliyor. Yol kenarındaki otoparklarımız adeta tır parkı haline döndü. Yetkililerin tırların lojistik köyde depolanarak gümrükleme işlemlerinin yapılmasından sonra düzenli olarak limana girişinin yapılacağını açıklamasına rağmen en ufak bir adım atılmadı. Tırlar Fuar Caddesi’nde ve Anadolu Bulvarı’nda hayatı felç etmeye can güvenliğini riske etmeye devam ediyor. 

Samsun Valiliği’ne ve Emniyet Müdürlüğü’ne bu anlamda büyük iş düşüyor. Samsun limanının işletmecisi para kazanacak diye kimsenin kamunun can ve mal güvenliğini riske atma hakkı yok. Lojistik köyde tırları toplayarak gümrükleme yapma işi hiçbir şekilde akla ve izana uygun değildir. Limanla lojistik köyün arası yaklaşık 25 kilometredir. Ankara yolu üzerinden gelen tırlar 25 kilometre gidecek gümrüklenecek ve geri gelecek bu doğru değildir. Bize göre doğrusu Ankara yolu üzerinde liman işletmecisinin bir arsa alarak veya bir tahsis yapılarak Tır parkı yapması ve gümrükleme işlemlerinin orada yapılması lazımdır. 

Yıllardır üzülerek görüyoruz ki bu sorun görmezden geliniyor. Sorun olarak görülmeyip halının altına süpürülüyor. Acilen Büyükşehir Belediyesini ve yetkilileri göreve davet ediyorum dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber