Türkel: Kahveciler Odasının isyanını neden duymuyorsunuz?

Türkel: Kahveciler Odasının isyanını neden duymuyorsunuz?
14.07.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Kahvehane diye bir kültür, kahveci diye bir esnaf kalmadı. Bu sektördeki esnafımız artık iflas etmiştir. Aylardır bu çığlığa kulak tıkayanların haberi olsun” ifadelerini kullandı.

Samsun’da 1000 adet kahveci esnafı olduğunu pandemi tedbirleri kapsamında tüm umuma açık işletmeler gibi kahvehanelerinde kapatıldığını vurgulayan CHP İl Başkanı Türkel, “Normalleşme sürecinde tüm işletmeler gibi kahvehaneler de açılmış lakin kahvehane kültürünün olmazsa olmazı olan oyun için yasaklar hala devam etmekte olduğundan esnafımızın müşterilerinin bir çoğu bu işletmelere gelememektedir. İşletmeler bir kısım masraflarını karşılayamadığından dolayı kapalıdır, açık olanlara da adeta bomba düşmüş bomboş durumdadır” dedi.

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, “Kahvehane esnafı aylardır İçişleri Bakanlığı ve AKP Samsun Milletvekillerinden bir çare, medet ummaktadır. Yapmış olduğumuz görüşmelerden edindiğimiz bilgiye göre gerek İçişleri Bakanlığı gerekse iktidar milletvekillerinin bu çığlığa kulak tıkadıkları net olarak görünmektedir” dedi.

İnternet salonlarının açık ve sosyal mesafeye göre yeniden dizayn edildiğini vurgulayan Türkel, “Alışveriş merkezleri açık ve sosyal mesafeye göre tedbirler alındı. Toplu taşımada balık istifi yolcu taşınmaya devam ediliyor. Kahveci esnafının günahı nedir? Kahveciler Odasının isyanını neden duymuyorsunuz? Bir an önce geç kalınmış gerekli tedbirler alınmaz ise hayırlı olsun kahvehaneci diye bir esnaf kalmayacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber