Türkel: Belediyedeki yolsuzluk iddiaları unutturulmaya çalışılıyor 

Türkel: Belediyedeki yolsuzluk iddiaları unutturulmaya çalışılıyor 
10.01.2021
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Fatih TÜRKEL, “Samsun Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiaları unutturulmaya çalışılıyor” dedi.

Samsun ve ülke kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen rüşvet yolsuzluk iddiaları üzerine. Samsun Emniyet Müdürlüğü Polislerinin düzenlediği bir operasyon ile  Samsun Büyükşehir Belediyesi Hesap işleri daire başkanı tutuklanmıştır.  

Konu ile ilgili Eski Terme Belediye başkan Şenol KULun  açıklamaları da   Sayın; Mustafa DEMİR ve Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ açısından    daha da içinden çıkılamaz bir hal almıştır.

 Eski Terme Belediye başkanı Sayın Şenol KUL Terme ve Büyükşehir  Belediye Başkanının da tutuklanan daire başkanı Karakaş’ın ‘sıkıntılı işlerinden haberleri olduğunu, bizzat kendilerinin  bilgilendirdiğini’ açıklamış, “O kişi bende çalışırken işçilerin ikramiye alacakları vardı. İşçilerle konuştum, hepsi 2-3-5 bin lira belediyeye kendi alacaklarının faizlerinden bağış yaptı. Paramız oldukça ödeme yapıyorduk, işçiden yapılan o bağış kesintiler de belediyenin kasasına giriyordu. O işi takip eden de ‘şimdiki tutuklu kişiydi. Seçimde yeniden aday yapılmadım ve Ali Kılıç başkan oldu. Görev değişikliği sürecini fırsat bilip parayı zimmetine geçirmiş. Belediye içinde birinin ihbarıyla iş ortaya çıktı. Duyunca Başkan Ali Kılıç’ın bizzat yanına giderek o para ile ilgili soruşturma açmasını önerip ‘sonra sıkıntı olur, devletin parası’ dedim. Demiştir.

Söz konusu İddialar ile Terme belediyesinden yapılan açıklamada:

“Basın organlarında 2014 yılında ödemesi gerçekleştirilen işçi ikramiyeleri ile ilgili iddia edilen zimmet- senet iddiaları ile ilgili kurumumuza ulaştırılmış herhangi bir bilgi, belge veya beyan bulunmamaktadır.  Denilmiştir.Ayrıca AKP Terme İlçe Başkanın Yaptığı açıklamada bir soruşturma başlamadığı anlaşılmıştır. 

UNUTTURMAYACAĞIZ!

Buradan Terme Belediye Başkanı na ve Ak partili yetkililere soruyoruz.

Eski Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ ın Basın açıklaması yasal bir beyandır. Bırakın aklımızla dalga geçmeyi .İşçilerden ALINAN PARALAR NEREDE.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı  Sayın Demir e soruyoruz.

Terme Belediyesinde  Görevlerinden alınmış  kişiyi  Ali Kılıç’ın 15 günde görevlerinden almasına ve sizi uyarmasına  rağmen hangi gerekçeyle mali hizmetlerin başına getirip daire başkanı yaptınız.?..

İş hayatına memur  olarak başlamış ve finalini milyonlarca TL paranın yönetildiği dairenin başına jet hızı ile yükseltilmesinin sebebi nedir.

Bize göre Büyük şehir belediyesi  bir tane bürokratın gücü yetmez bir bürokrat tek başına cesaret edemez. Bu organize işin içinde başka kimler var.

Ele geçirilen 10 milyon TL nakit . İddia edilen ziynet eşyaları, başkaları adına açılmış hesaplardaki paralar, Kasadan çıkan paralar kimden alındı ne karşılığı  alındı?

Biz CHP Olarak Samsun Halkından aldığımız yetki ve duyduğumuz sorumluluk gereği Başta Sayın Demir in Susmasını Kesinlikle Kabul etmiyoruz.Samsun halkının Oyları ile Samsun da kamunun en büyük bütçesini yöneten Büyükşehir belediye başkanı susamaz. Sayın Demi’ in Samsun’da  Kepenk kapatmış esnafa,Evine ekmek götüremeyen babalara açıklama borcunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. SUSAMAZSIN SAYIN DEMİR.Dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber