Tunceli’de öldürülen teröristin leşi Samsun’a getiriliyor

Tunceli’de öldürülen teröristin leşi Samsun’a getiriliyor

Tunceli Ovacık’ta 6 terörist ile birlikte öldürülen Mahir Parti kod isimli terörist Mehmet Keleş’in cenazesinin Samsun’a getirileceği öğrenildi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 5 Ağustos 2018 tarihinde güvenlik güçleri ile TİKKO üyesi teröristlerle çıkan çatışmada öldürülen 6 teröristin arasında bulunan Samsun doğumlu Mahir Parti kod isimli Mehmet Keleş’in cenazesinin Samsun’a getirilerek toprağa verileceği öğrenildi.

Tunceli’de çıkan çatışmada öldürülen Samsun doğumlu terörist Mehmet Keleş’in kimlik tespiti için babasının Tunceli’ye gittiği açıklandı. çıkan çatışmada güvenlik güçleri tarafından 6 terörist ile birlikte öldürülen Samsun doğumlu Mahir Parti kod isimli terörist Mehmet Keleş’in cenazesini babasının kabul etmediği de gündeme geldi. Üniversite okumak için gittiği Tunceli’de terör örgütü TİKKO saflarına katılan ve ailesinin uzun bir süredir haber alamadığı öğrenilen terörist Mehmet Keleş’in cenazesinin Samsun’un Bafra ilçesine getirileceği açıklandı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTİN BABASINDAN AÇIKLAMA

Tunceli’de öldürülen Samsun doğumlu terörist Mehmet Keleş’in babası yaptığı açıklamada “Vatanına düşmanlık yapan bir oğlum yok benim cenazesini kabul etmedim” dedi. Tunceli’de 5 Ağustos 2018 tarihinde çıkan çatışmada güvenlik güçleri tarafından öldürülen 6 TİKKO üyesi teröristin arasında bulunan Mehmet Keleş’in terör örgütü tarafından üniversitede kandırıldığını açıklayan baba, “Namaz kılardı, üniversitede onu kandırdılar. 5-6 yıldır kayıptı. Onu bulmak için eşimle birlikte Tunceli’ye gittik. Onu girdiği yoldan geri döndürmek için Tunceli’de eşimle birlikte dağlara çıktık. Eşim onun kahrından Tunceli’de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti” dedi.

Üniversitede hukuk bölümünü okurken terör örgütü tarafından kandırılan oğlunu kurtarmak için çok mücadele ettiklerini ancak başarılı olamadıklarını anlatan baba, “Çatışma sonrası bizi aradılar. Tunceli’ye gittik. Ben orada güvenlik güçlerine askere, polise silah sıkan bir oğlum olmadığını söyleyiğ cenazesini kabul etmedim. Biz ülkesini, vatanını seven bir aileyiz. Terör örgütü saflarına katılan bir oğlumuz olamaz. Cenazesini bu yüzden almadık, getirmedik” diye konuştu. Öldürülen TİKKO üyesi Mehmet Keleş’in cenazesinin Bafra ilçesinde toprağa verileceği iddialarının ardından BRT Haber’den Tahsin Kurumahmutoğlu ile telefonda görüşen baba, oğlunun terör örgütüne nasıl katıldığını ve onu kurtarmak için neler yaptıklarını anlattı. ,

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTİN BABASI KONUŞTU

İşte o teröristin babası tarafından yapılan açıklama.. (Babanın isteği üzerine ismi yayınlanmamaktadır) Benim çocuğumun aklına üniversite’de girdiler. Ben çocuğumu bu bataklıktan kurtarmak için elimden gelen her şeyi yaptım.Çocuğum Üniversitede okurken aklına girip dağa çıkardılar”

EŞİMLE DAĞLARA ÇIKTIK

“Ben çocuğumu kurtarmak için rahmetli eşimle birlikte Tunceli’nin dağlarına çıktık 15 gün dağlarda kaldık, örgütün sorumlularıyla konuştuk bir türlü oğlumu bunların elinden kurtaramadım.”

EŞİMİ TUNCELİDE KAYBETTİM

“Tunceli’de bütün güvenlik görevlilerini tanırım onlarda beni tanır. Oğlumu kurtarmak için neler yaptığımı ne kadar mücadele ettiğimi onlar çok iyi bilir.Eşimi de oğlumu kurtarmak için Tunceliye gittiğimizde kaybettim.Eşim oğlumun kahrından öldü.”

5 YILDIR KAYIPTI

“Çocuğum 5 Yıldır kayıptı kendisinden haber alamıyorduk almakta istemiyorduk zaten. 1 hafta önce güvenlik güçleri beni aradı. Ölenlerden bir tanesinin oğlum olabileceğini bunu teşhis etmek içinde Tunceli’ye gelip DNA Testi yapmam gerektiğini söylediler.”

CENAZEYİ KABUL ETMEDİM

“Teşhis etmek için Tunceli’ye gittim. Beni karşılayan güvenlik güçlerine benim Mehmetçiğe kurşun sıkacak oğlum yok kesinlikle cenazesini kabul etmiyorum dedim. Cenazeyi kabul etmediğimi oradaki güvenlik güçlerine ifade ettim. Kabul etmediğim cenazeyi nasıl Bafra’ya getirebilirim. Bir baba evladının terörist olmasını, insan öldürmesini ister mi? Benim, başımı öne eğdiren,vatanına düşmanlık yapan bir oğlum yok. Biz devletimizi ve milletimizi seven insanlarız.”

(Samsunkenthaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.