TÜİK: Yıllık Enflasyon Yüzde 67,07 Oldu!

TÜİK: Yıllık Enflasyon Yüzde 67,07 Oldu!
04.03.2024
A+
A-

TÜİK’in enflasyon verileriyle birlikte kira zam oranları belli oldu. Ancak, konut kiralarında yüzde 25’lik zam sınırı devam ederken, iş yerleri için kira artış oranı Şubat ayı enflasyonuna göre belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kira artışlarına ilişkin açıklamasında, yüzde 25 zam sınırlamasının Temmuz ayına kadar geçerli olacağını belirtti.

Şubat ayı enflasyon verilerinin duyurulmasıyla birlikte Mart ayı kira artış hesaplamaları gündeme geldi. Konut kiraları için yüzde 25’lik bir zam üst sınırı bulunurken, iş yerleri için kira artış oranı, Şubat ayı enflasyon verilerine göre belirlenecek.

TÜİK tarafından 4 Mart 2024’te açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarına göre, tüketici enflasyonu aylık bazda yüzde 4.53, yıllık bazda ise yüzde 67.07 olarak belirlendi. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ise aylık yüzde 3.74, yıllık bazda ise yüzde 47.29 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira artışlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl başlatılan üst sınır uygulamasının aşırı kira artışlarına karşı önemli bir tedbir olduğunu belirtti. Konut kira sözleşmelerinde artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırıldığını vurgulayan Erdoğan, Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmelerinde de aynı sınırın geçerli olacağını ifade etti.

Buna göre, yeni yılda kira artışlarında yüzde 25 zam sınırlamasının 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.