Tuğrul Öngel; Hiçbir Başarı ve Galibiyet Sağlıktan Önemli Değildir

Tuğrul Öngel; Hiçbir Başarı ve Galibiyet Sağlıktan Önemli Değildir
09.05.2020
A+
A-

Atakum Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Öngel, liglerin başlatılması kararı ile alakalı açıklamada bulundu. Müsabakaların devam ettirilmesinin büyük risk taşıdığını belirten Öngel, “Hiçbir galibiyet ve başarı insan sağlığından önemli değildir. Toplum sağlığını ve sporcularımızı kulüp olarak düşünmek zorundayız” dedi.

10 branşta 1250 sporcusu ile faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en başarılı alt yapılarından birine sahip Atakum Belediyespor Kulübü Futbol A takımı Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeni ile ligler durdurulmasının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir Liglerin 12 Haziran itibari ile başlayacağını açıkladı.

Alınan kararın sporcuların sağlığını tehlikeye attığını belirten Atakum Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Öngel, “Bildiğiniz üzere Covid-19 sebebiyle ligler, müsabakalar ertelenmişti fakat şu anda hiçbir nedeni olmamasına rağmen sağlık açısından durumlar yoluna girmemişken liglerin başlatılma durumu ortaya çıktı. Hiçbir başarı hiçbir galibiyet insan sağlığından önemli değildir. Ülkemizde camiler kapalı insanlar ibadet edemiyor ama ligleri başlatma kararı masada. Biz çocuklarımızın sağlığını hiçe sayarak maçlara çıkmayı göze alamayız.

Her işin başı ve önceliği sağlıktır. Toplum sağlığı ve bize emanet edilen sporcularımızın gelecekleri için kulüp olarak bunları düşünmek zorundayız. Bizler kulüp olarak tedbirlerimizi en üst düzeyde alabilsek bile futbolun temas oyunu, omuz omuza mücadele oyunu olduğu unutulmamalıdır. Bu süreçte en düşük ihtimali bile göz önünde bulundurmak zorundayız. Bu yolda ödenmesi gereken bir bedel varsa biz Atakum Belediyespor olarak bunu ödemeye hazırız” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber