Tuğba Özerk’ten tosuncuk açıklaması

Tuğba Özerk’ten tosuncuk açıklaması
08.02.2022
A+
A-

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın dolandırıcılık yaparak elde ettiği parayı kendi şirketi üzerinden akladığı iddia edilen Tuğba Özerk tarafından ilk açıklama yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ünlü şarkıcı Tuğba Özerk’in Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın parasını akladığı ihbarı üzerine inceleme başlattığı ileri sürüldü. Para aklama olayıyla gündeme gelen Özerk, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Sabah’ta yer alan Dilek Yaman imzalı habere göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Özerk’in hesaplarında gerçekleşen para transferlerini şüpheli buldu. Durum, Özerk’in ikamet adresi görünen Çeşme’deki Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi.

Özerk hakkında, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçu kapsamında soruşturma başlatıldı. Kısa sürede gündem olan Tuğba Özerk, sosyal medya hesabından avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Özer’in avukatı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sabah saatlerinde basında müvekkilim Tuğba Özerk hakkında çıkan iftiradan ibaret savcılık soruşturması olan haberler doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ettik ve müvekkilim hakkında bir şikayet dilekçesi verilerek Tuğba Özerk ile adı yan yana dahi anılamayacak olan binlerce kişinin emeğini sömürmüş bir dolandırıcının parasını akladığına dair bir iftiraya maruz kaldığını üzüntüyle öğrendik. Müvekkilimin bahse konu suça karışmış olma ihtimali olmadığı gibi böyle bir şirkete zaten sahip değildir.

“Zira müvekkilimin bu tarz kirli ilişkilere ihtiyacı olmayacak düzeyde bir sanatçı olduğu toplumca aşikardır. Henüz müracaat bürosundan asıl savcısına tevzi edilmemiş müvekkilim Tuğba Özerk’in dahi haberinin olmadığı bir soruşturmadan basının ne şekilde haberdar olduğu tarafımızca net bir şekilde anlaşılmaktadır. Yıllardır müvekkilim Tuğba Özerk’e kirli iftiralar atan sapkın bir kişiliğin hayal ürününün ibaret senaryonun savcılık tarafından çürütüleceğine emin olmakla birlikte müvekkilim Tuğba Özerk’e bu şekilde iftira atarak kişilik haklarını zedeleyen kişi ve kurumlar hakkında bütün yasal yollara başvuracağımızı tüm kamuoyuna saygılarımla bildiririm.” İşte o açıklama… Ne olmuştu: Geçtiğimiz ay sahnedeki hareketlerinden dolayı eleştirilen ve sonrasında yaptığı açıklamada sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini söyleyen şarkıcı Tuğba Özerk, bu sefer bambaşka bir olayla gündeme geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbarda, Tuğba Özerk’in, Çiftlik Bank isimli oyun sitesiyle binlerce vatandaşı dolandıran Mehmet Aydın’ın paralarını, sahibi olduğu şirket üzerinden akladığı öne sürüldü. Şüpheli para transferleri: Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Özerk’in sahibi olduğu şirketin kayıtlarını inceledi. Hesaplarda gerçekleşen para transferleri şüpheli bulundu. Durum, Özerk’in ikamet adresi görünen Çeşme’deki Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Özerk hakkında, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.