resim yükle

TTK özelleşmeyecek, aksine kapasitesi artırılarak büyüyecek

TTK özelleşmeyecek, aksine kapasitesi artırılarak büyüyecek
11.07.2024
A+
A-

Milletvekili Muammer Avcı’nın açıklamaları şöyle:

Son dönemde CHP tarafından, Zonguldak’ta hepimizin ortak değeri TTK üzerinden, aslı astarı olmayan sözde özelleştirme iddiaları ortaya atılarak, manipülasyon ve ucuz siyaset yapılıyordu.

Bu iddaların kamuoyunu fazlasıyla meşgul etmesi üzerine, konuyla ilgili en yetkili ağızdan kesin bir yalanlama elzem hale gelmiştir. Bu minvalde; bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda; Bakanımız Sn. Alparslan Bayraktar ‘ın riyasetinde, Bakan Yardımcılarımız, Zonguldak- Karabük-Bartın Milletvekilleri ve İl Başkanlarımız, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı ve ilgili bürokratların katılımıyla adeta başkentte Türkiye Taşkömürü Kurumu zirvesi yaptık.

Toplantı neticesinde, TTK’nın özelleşmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı, aksine ülkemizin sadece geçen yıl ithal ettiği 17 Milyar Dolar bedel ile 38 Milyon Ton Kömür’ün tamamen yerli maden ocaklarımızla giderilmesinin Bakanlığımız tarafından hedeflendiği belirtilmiştir. Bu politika şüphesiz, Zonguldak’ımızın taşkömürü için daha fazla üretim ve daha fazla istihdam demektir.

Bilinmesini isterim ki, işçinin alınteri üzerinden ucuz siyasete Zonguldak’ta asla izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla geçtiğimiz yıl istihdam ettiğimiz 2000 işçimizin, özellikle moralini bozarak fitne çıkartmaya çalışanlar her zaman hezeyana uğramaya devam edeceklerdir.

Zonguldak’ımızın ve ülkemizin marka değeri TTK; AK Parti iktidarında, Cumhurbaşkanımız liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde büyüyerek yoluna devam edecek.

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Alparslan Bayraktar ilerleyen günlerde Zonguldak ‘ımızı bizzat ziyaret ederek konu hakkında daha kapsamlı açıklamalarda bulunacaktır.

Kabulleri ve ilgilerinden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız’a emeğin ve üretimin şehri Zonguldak adına teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.