Trump bir telefon konuşmasıyla Kralı’ndan nasıl 500 milyon dolar daha kopardığını anlattı

Trump bir telefon konuşmasıyla Kralı’ndan nasıl 500 milyon dolar daha kopardığını anlattı

ABD’den milyarlarca dolarlık silah aldığı için Riyad’ı kaybetmek istemediğini belirten Trump, bir telefon görüşmesiyle Amerikan askeri desteği karşılığı Suudi Kralı’ndan nasıl daha fazla para kopardığını anlattı. ‘Kral, sizi savunmak için kıçımızı yırtıyoruz ve sizde de çok para var’ dediğini aktaran ABD Başkanı, Kral Selman’ın taklidini de yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın cumartesi günü Wisconsin,Green Bay’de düzenlediği mitingde her daldan çalarken, Suudi Arabistan ve İsrail’le ilgili yine şaşırtıcı ifadeler kullandı.

ABD’den milyarlarca dolarlık silah aldığı için Suudi Arabistan’ın müttefikliğini kaybetmek istemediğini belirten Trump, Amerikan askeri desteği karşılığı Riyad’dan daha fazla para kopardığı bir telefon görüşmesini aktarırken Kral Selman’ın taklidini de yaptı.

“Şok durumuna girdiler, çünkü 35 yıldır böyle bir telefon almamışlar, tamam mı? Dedim ki, biz sizi sübvanse etmek için her yıl 4.5 milyar dolar kaybediyoruz, buna daha fazla devam edemeyiz. Bu delilik. Selman çok sinirlendi, kızdı, bunun adil olmadığını söyledi. Ben de dedim ki, elbette adil. Bize ilaveten 500 milyon dolar daha vereceğini söyledi. Ben de daha fazlasını istediğimi belirttim. Tartıştık.”

“Yani tek bir telefon konuşmasıyla bize 500 milyon dolardan fazla ödediler, tek bir telefon yetti.”

“Çölde kum onlarda nakit para. Biz onları sübvanse ediyoruz. Onlar bizden çok şey satın alıyorlar, 450 milyar dolarlık satın aldılar.”

“Suudi Arabistan’la ilişkimizi kesmememizi isteyenler var. Bizden 450 milyar dolarlık alış yaptılar. Ben onları kaybetmek istemiyorum.”

“Biz o ülkeyi savunmak için 4.5 milyar dolar kaybediyoruz ve onlar zengin.”

(Sputnik)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber