
İstanbul’da TEM Otoyolu üzerinde yaşanan trafik magandalığı olayı büyük tepki çekti. Eyüpsultan 5. Levent mevkiinde meydana gelen olayda, kadın sürücü ile başka bir araç sürücüsü arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. İddiaya göre aracın önüne kırılması nedeniyle başlayan gerginlik sırasında sürücü İ.B., kadın sürücünün aracını durdurmasına neden oldu. Daha sonra aracından inerek hakaretlerde bulunan sürücü, olayın kayda alınmasını engellemek için cep telefonuna vurdu.
Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran olayın ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, görüntülerden kimliğini tespit ettikleri sürücüyü kısa sürede yakaladı.
Olay, İstanbul’un yoğun trafik güzergâhlarından biri olan TEM Otoyolu Eyüpsultan 5. Levent mevkiinde meydana geldi.
İddialara göre kadın sürücü ile İ.B. arasında trafikte seyir halindeyken yol verme ve şerit kullanımı nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İ.B., aracını kadın sürücünün önüne kırarak durmasına neden oldu.
Araçtan inen sürücü, kadın sürücüye yönelik sözlü hakaretlerde bulunmaya başladı. O anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan kadın sürücünün görüntü çektiğini fark eden şahıs, kaydı engellemek amacıyla telefona müdahale etti.
Yaşananlar saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.
Cep Telefonuna Vurdu, Görüntüler Delil Oldu
Kadın sürücünün yaşananları kayıt altına alması, olayın ortaya çıkmasında kritik rol oynadı.
Görüntülerde sürücünün agresif tavırlar sergilediği ve kadın sürücünün telefonuna vurduğu görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede büyük tepki toplarken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olayla ilgili inceleme başlattı.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sürücünün kimliği tespit edildi.
Polis Kısa Sürede Yakaladı
Görüntüleri inceleyen polis ekipleri, olayın failinin İ.B. olduğunu belirledi.
Yapılan operasyonla yakalanan sürücü hakkında hem idari hem de adli işlem başlatıldı.
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre sürücü, gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edildi.
180 Bin Lira Ceza Kesildi, Ehliyete ve Araca El Konuldu
Olay sonrası uygulanan yaptırımlar dikkat çekti.
Sürücü İ.B.’ye, yeni trafik düzenlemeleri kapsamında yer alan;
"Trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip etmek veya bu amaçla araçtan inmek"
maddesi kapsamında tam 180 bin lira idari para cezası uygulandı.
Ayrıca;
- Sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konuldu.
- Aracı 60 gün boyunca trafikten men edildi.
- Hakkında adli işlem başlatıldı.
Uzmanlar, son dönemde trafik magandalığına karşı uygulanan ağır yaptırımların caydırıcılık açısından önemli olduğuna dikkat çekiyor.
Trafik Magandalığına Karşı Yeni Dönem
Türkiye genelinde son yıllarda trafikte yaşanan saldırı ve şiddet olaylarına karşı cezalar önemli ölçüde artırıldı.
Özellikle;
- Araçtan inerek saldırgan davranış sergilemek,
- Başka araçları takip etmek,
- Trafiği tehlikeye düşürmek,
- Fiziksel veya sözlü saldırıda bulunmak,
gibi davranışlar ağır para cezaları ve ehliyet yaptırımlarıyla karşılık buluyor.
Yetkililer, sürücüleri trafikte daha dikkatli ve sakin davranmaya çağırırken benzer olaylarla karşılaşan vatandaşların görüntüleri emniyet birimlerine ulaştırmasının önemine dikkat çekiyor.
