Trafik Cezalarına doymayan sürücü

Trafik Cezalarına doymayan sürücü
29.08.2016
A+
A-

Ordu’da Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kapsamında 8 ayda 15 kez radara yakalanan Yekta Demir’e 3 bin lira ceza kesildi.
Demir:
“TEDES’i yerinde buluyorum. Bizim için de çok büyük faydası var. Ben bu cezalardan muzdarip değilim. Helali hoş olsun. Sürücülerimiz yavaş gittiği için kaza oranları da azalıyor”
“Yetkililerden tek isteğim 70 kilometre olan bazı yerlerde hız sınırını 80 ya da 90 kilometreye çıkarmaları”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:
“Vatandaşlarımızın büyük bölümü kaza sayısının azalmasından dolayı çok büyük memnuniyet yaşıyor ancak bazı sürücüler ceza yediklerinde ister istemez kızıyor”

Ordu’da, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında 8 ayda 3 bin lira ceza kesilen Yekta Demir, cezalara rağmen sistemin önemine dikkati çekerek, “TEDES’i yerinde buluyorum. Bizim için de çok büyük faydası var. Ben bu cezalardan muzdarip değilim. Helali hoş olsun. Sürücülerimiz yavaş gittiği için kaza oranları da azalıyor.” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan TEDES Projesi’nin 18 Kasım 2015’te devreye girdiği Ordu’da Karadeniz Sahil Yolu’na 13 hız koridoru ve 17 kule radarı kuruldu. Proje doğrultusunda hız sınırı şehir içinde 70, şehir dışında 110, tünellerde ise 80 kilometre olarak belirlendi.

Trafik güvenliği ve kaza oranının düşürülmesi amacıyla hayata geçirilen sistem, radara birden fazla yakalanan bazı sürücülerin tepkisine yol açtı. Bazı sürücüler, cezalara itiraz etti.

Karadeniz Sahil Yolu’nda farklı tarihlerde TEDES kapsamındaki radarlara yakalanan sürücülerden Yekta Demir’e 8 ayda 15 kez radara yakalandığı için toplam 3 bin lira ceza kesildi.

Mobilya imalathanesi işleten Demir, 3 bin lirayı öderken, ceza kesilen birçok sürücünün aksine sistemin faydalarına dikkati çekti.

Demir, yaptığı açıklamada, cezaların tamamının hız ihlalinden kaynaklandığını söyledi.

Radara yakalanmasını “dalgınlığına” bağlayan Demir, “Dalgınlığımın yüzünden şu ana kadar 3 bin liralık ceza yemişim. Daha gelmeyen cezalar da var. O cezaları da yakın zamanda bekliyorum.” diye konuştu.

Demir, ödediği cezaya rağmen kimseye kızgın olmadığını ifade ederek, şöyle dedi:

“TEDES’i yerinde buluyorum. Bizim için de çok büyük faydası var. Ben bu cezalardan muzdarip değilim. Helali hoş olsun. Sürücülerimiz yavaş gittiği için kaza oranları da azalıyor. İnsanlar daha düzgün araç kullanmaya başladı ama ben çok dalgın olduğum için bu cezaları yedim. Diğer sürücülere tavsiyem dalgın olmasınlar. Her an onlar da benim gibi ceza yiyebilir. Yeter ki kazalar olmasın ben bu cezaları ödemeye razıyım.”

Cezalara itiraz etmeyi düşünmediğini dile getiren Demir, “Zaten cezayı yemişim hata benim hata. Niye bir daha mahkemelerde uğraşacağım. O yüzden gidip cezaların hepsini ödedim.” değerlendirmesinde bulundu.

Demir, yetkililerden tek bir talebi olduğunu belirterek, “Onlardan tek isteğim 70 kilometre olan bazı yerlerde hız sınırını 80 ya da 90 kilometreye çıkarmaları. Sistem çok güzel ama bazı yerlerde hız sınırının 70 olmasını çok az buluyorum.” ifadesini kullandı.

Kartal marka otomobilinin değerinin 10 bin lira olduğunu aktaran Demir, ödediği cezanın miktarına bakınca bundan sonra biraz daha dikkat etmeye gayret göstereceğini sözlerine ekledi.

– “Ordu’da kaza oranları düştü”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES’in devreye girmesinin ardından Karadeniz Sahil Yolu’nda kaza oranlarının çok ciddi oranda azaldığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın büyük bölümü kaza sayısının azalmasından dolayı çok büyük memnuniyet yaşıyor ancak bazı sürücüler ceza yediklerinde ister istemez kızıyor. Bilinmesini isteriz ki dünyanın neresine giderseniz gidin hız ihlali ile kırmızı ışık ihlalinin cezası vardır. Ordu’da kurulan TEDES’te hız ihlali ve kırmızı ışık ihlali yapanlara ceza kesiyor. Onun haricinde kimseye ceza kesilmiyor.”

Yılmaz, trafikte Elektronik Denetleme Sistemi ile trafik akışını sağlamak ve şehir güvenliği için akıllı kavşak sistemleri, hız koridorları, 37 kent güvenlik kamerası ve 11 plaka tanıma sisteminin de devreye girdiğini anlattı.

Sistem devreye girmeden önce sürücülerin hız sınırlarıyla ilgili defalarca bilgilendirildiğini ifade eden Yılmaz, “Karadeniz Sahil Yolu güzergahında da ayrıca sürücüler için büyük uyarı levhaları yerleştirildi. Bilinmesini isteriz ki insan hayatından daha önemli bir şey yok. Sürücülerimiz dikkat etmeleri durumunda hem kendi hem de başkalarının canlarını yakmazlar.” açıklamasında bulundu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber